search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:29
MENU CLOSE

Διαγραφή του χρέους και σειρά μεταρρυθμίσεων προτείνει ο Τσίπρας

17.06.2014 18:55
Διαγραφή του χρέους και σειρά μεταρρυθμίσεων προτείνει ο Τσίπρας - Media

Στις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντάς τις ως «ικανή και αναγκαία συνθήκη» για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας, παράλληλα με τη διαγραφή του χρέους, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

 
Στις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντάς τις ως «ικανή και αναγκαία συνθήκη» για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας, παράλληλα με τη διαγραφή του χρέους, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου των J. Galbraith, St Holland και Γιάννη Βαρουφάκη («Μια μετριοπαθής λύση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, εκδόσεις «Ποταμός»).
 
Παρόντες στην εκδήλωση στο προαύλιο του Βυζαντινού μουσείου ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η διαγραφή του χρέους αποτελεί ένα μόνο βήμα αναγκαίο αλλά όχι ικανό για την έξοδο της χώρας από την ύφεση. Ως παράλληλο «μέτρο», ο κ. Τσίπρας παρέθεσε και σειρά μεταρρυθμίσεων, τις οποίες προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δικές μας μεταρρυθμίσεις θα έχουν ταξικό πρόσημο και κοινωνική ανταποδοτικότητα. Δε θα είναι αντιμεταρρυθμίσεις κοινωνικής διάλυσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και ανέφερε:

1. «Θέλουμε ένα νέο πολιτικό σύστημα. Απεγκλωβισμένο από τη Λερναία Ύδρα της διαπλοκής. Αυτονομημένο από το καρτέλ της ολιγαρχίας. 

Στόχος μας να αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει το πολιτικό σύστημα με το παρασιτικό παρακράτος των ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης». 

2. «Θέλουμε τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Όχι όμως απολύοντας τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών και τους σχολικούς φύλακες.

Προτεραιότητα είναι ο απογαλακτισμός της δημόσιας διοίκησης από την κομματική εξάρτηση, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. 

Η κατάργηση του πελατειακού κράτους.

Εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Γιατί δεν το σχεδιάσαμε δεν το στελεχώσαμε. Και, επιπλέον, λειτούργησε εναντίον μας». 

3. «θέλουμε τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος: Για ένα νέο φορολογικό σύστημα. Απλό, διαφανές, σταθερό και δίκαιο. 

Για να βγάλουμε από τη μέγγενη της υπερφορολόγησης τα μεσαία στρώματα. Και να  αυξήσουμε, παράλληλα, τη φορολογία των υψηλών εισοδημάτων και της μεγάλης περιουσίας».

4. «Θέλουμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά.

Όχι, όμως, για να ανοίξουμε δήθεν τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά για να ανοίξουμε τις αγορές από τα καρτέλ της διαπλοκής. 

Με σύγχρονη αντιολιγοπωλιακή νομοθεσία και μια πραγματικά ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, πλήρως λειτουργική και θεσμικά ενισχυμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν ήδη «ρωγμές» στο τείχος της ευρωπαϊκής λιτότητας, τις οποίες ευαγγελίζεται να αξιοποιήσει το κόμμα της αριστεράς σε πανευρωπαικό επίπεδο. 

Πηγή: capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27