search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:16
MENU CLOSE

Στον Οτσόα «σκόνταψε» η Βραζιλία

18.06.2014 06:10
Στον Οτσόα «σκόνταψε» η Βραζιλία - Media

Με έναν τερματοφύλακα που, ενώ ο αστικός μύθος λέει πως έχει έξι δάχτυλα, φάνηκε να έχει έξι… χέρια (!), το Μεξικό πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από τους Βραζιλιάνους στο εναρκτήριο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Με έναν τερματοφύλακα που, ενώ ο αστικός μύθος λέει πως έχει έξι δάχτυλα, φάνηκε να έχει έξι… χέρια (!), το Μεξικό πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από τους Βραζιλιάνους στο εναρκτήριο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του Παγκόσμιου Κυπέλλου.
 
Στα υπόλοιπα παιχνίδια το Βέλγιο επικράτησε με την ψυχή στο στόμα της Αλγερίας με 2-1, ενώ Ρωσία και Νότια Κορέα έμειναν στο «Χ».
 
Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της Τρίτης:
 
 
Βραζιλία-Μεξικό 0-0
 
 
Τους πρώτους της βαθμούς «πέταξε» η διοργανώτρια του Μουντιάλ, Βραζιλία, που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 του Μεξικού στο «Εστάντιο Καστελάο» της Φορταλέσα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο.
 
Η «Σελεσάο» πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να δημιουργήσει ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις για την εστία του Οτσόα ως το 14ο λεπτό, οπότε ο Παουλίνιο δεν έβαλε καλά το σώμα του στη σέντρα του Μαρσέλο κι έχασε την ευκαιρία στην κεφαλιά, από καλή θέση.
 
Η απάντηση των Μεξικανών ήρθε στο 24΄ με ένα πολύ δυνατό σουτ του Ερέρα εκτός περιοχής, με τον Ζούλιο Σέζαρ να βρίσκει μόλις την μπάλα και να την πετά κόρνερ, ενώ στο 26΄ η καρφωτή κεφαλιά του Νεϊμάρ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Οτσόα, που έκανε την απόκρουση του Μουντιάλ πέφτοντας στη δεξιά γωνία του.

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι πολύ καλός και οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης είχαν νέα καλή στιγμή με τον Φρεντ στο 35΄, την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε ο Οτσόα, για να καρδιοχτυπήσει ο Βάσκες τον Σέζαρ στο 41΄με τη «βολίδα» του να περνά μόλις άουτ και τον Παουλίνιο να αποτυγχάνει σε μοναδικό τετ α τετ στο 44΄.
 
Οι παίκτες του Μιγκέλ Ερέρα πίεσαν τους αντιπάλους τους στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν επιδόθηκαν σε… «βομβαρδισμό» με σουτ έξω από τη βραζιλιάνικη περιοχή: στο 55΄η προσπάθεια του Βάσκες κατέληξε μόλις άουτ, στο 56΄ το σουτ του Ντος Σάντος κόντραρε και λίγο έλειψε να ξεγελάσει τον Σέζαρ και στο 57΄ η «οβίδα» του Ερέρα «ξύρισε» το οριζόντιο δοκάρι.
 
Σταδιακά όμως ο ρυθμός των Μεξικανών άρχισε να πέφτει, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να πιέζουν. Στο 63΄ το καταπληκτικό φάουλ του Νεϊμάρ από τα 35 μέτρα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης νικήθηκε για άλλη μια φορά από τον ανίκητο Οτσόα, ο οποίος σταμάτησε και την εξ επαφής κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ στο 86΄.
 
Το Μεξικό όχι μόνο άντεξε χάρη στον εξαιρετικό τερματοφύλακά του, που κάποτε είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό, αλλά λίγο έλειψε να φύγει με τη νίκη από τη Φορταλέσα, αλλά το σουτ του Γκουαρδάδο στο 90΄ δεν στάθηκε ικανό να νικήσει τον Σέζαρ.

 
 
Βραζιλία (Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Φρεντ (68’ Ζο), Νεϊμάρ, Όσκαρ (84’ Γουΐλιαν), Ραμίρες (46’ Μπερνάρντ), Λουίζ Γκουστάβο.

Μεξικό (Ερέρα): Οτσόα, Ροντρίγκες, Μάρκες, Ερέρα (76’ Φαμπιάν), Λαγιούν, Ντος Σάντος (84’ Χιμένες), Μορένο, Γουαρδάδο, Περάλτα (73’ Τσιτσαρίτο), Αγκιλάρ, Βάσκες. 
 
 
Βέλγιο-Αλγερία 2-1
 
 
Νικηφόρα πρεμιέρα έκανε το Βέλγιο στον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας με 2-1 της Αλγερίας στο στάδιο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε.
 
Οι εμφανώς αγχωμένοι Βέλγοι τα βρήκαν «σκούρα» απέναντι στους Αλγερινούς αλλά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή με την βοήθεια των «χρυσών αλλαγών» Φελαϊνί και Μέρτενς.
 
Ο αγώνας ήταν μέτριος στο πρώτο ημίχρονο, με τους Βέλγους να μην μπορούν να βρουν λύσεις απέναντι στο «σφιχτό» παιχνίδι των αντιπάλων τους, που κάλυπταν καλά τους χώρους και δεν επέτρεπαν στους «κόκκινους διαβόλους» να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μπολί.
 
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Βέλγοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Φεγκουλί στο 25ο λεπτό, με τον –μετέπειτα- σκόρερ να έχει κερδίσει την εσχάτη των ποινών στο 24΄ από το (χαζό) μαρκάρισμα του Βερντόγκεν.
 
Από εκείνο το σημείο ως τη λήξη του ημιχρόνου η μόνη ευκαιρία που σημειώθηκε ήταν ένα σουτ του Τσαντλί στο 44΄, που δεν δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα των Αλγερινών.
 
Εντελώς αντίθετη ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι παίκτες του Μαρκ Βίλμοτς ανασυντάχθηκαν, έτρεξαν περισσότερο, πίεσαν πολύ τους αντιπάλους τους και με τη βοήθεια του πάγκου και της τύχης έφτασαν στην ανατροπή.
 
Αφού λοιπόν έχασαν καλές ευκαιρίες με τους Βίτσελ, Βερντόγκεν και Οριζί, οι Βέλγοι έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Φελαϊνί σε σέντρα του Ντε Μπρούιν στο 70΄ και διπλασίασαν δέκα λεπτά αργότερα με άλλον έναν παίκτη που είχε μπει ως αλλαγή, τον Μέρτενς, ο οποίος αξιοποίησε ιδανικά την προσπάθεια του Αζάρ.
 

 

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Βερτόνχεν, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Αλντεβάιρελντ, Ντεμπελέ (65’ Φελαϊνί), Βίτσελ, Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Τσαντλί (50’ Μέρτενς), Λουκάκου. 

Αλγερία (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Ράις, Χαλίσε, Μεντζανί (84' Γκιλάς), Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Ταϊντέρ, Μπενταλέμπ, Μοστεφά, Φεγκουλί, Σουντάνι (66’ Σλιμάνι), Μαχρέζ (71’ Λασέν). 
 
 
 
Ρωσία-Ν. Κορέα 1-1
 
Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρωσία και στη Νότια Κορέα (1-1), στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
 
Στην «Αρένα Πάνταναλ» της Κουϊάμπα, η Νότια Κορέα κυριάρχησε στα πρώτο 45λεπτο, αλλά δεν ήταν ουσιαστική στο παιχνίδι της. Οι Ασιάτες μετά το πρώτο 10λεπτο ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του αγώνα, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία τους, ωστόσο, «καθαρή» ευκαιρία για να σκοράρουν δεν είχαν. Ο άσος της Λεβερκούζεν, Σον Χέουνγκ-Μιν, ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης, αλλά σε δύο περιπτώσεις που βγήκε με καλές προϋποθέσεις προς την εστία του Ακινφέεφ ήταν απελπιστικά άστοχος.
 
Οι Ρώσοι στο διάστημα αυτό ήταν σε άλλο γήπεδο. Η ομάδα του Καπέλο, πέραν του πρώτου 10λεπτου που φάνηκε να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο, στο υπόλοιπο του ματς δεν ήταν καθόλου καλή και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τυχερή που μπήκε με το μηδέν στ' αποδυτήρια.
 
Οι Νοτιοκορεάτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στην επανάληψη. Κατάφεραν, μάλιστα, στο 68΄ με το Λι Κεουνχό να πάρουν το προβάδισμα, μετά το τραγικό λάθος του Ακινφέεφ στο σουτ του ποδοσφαιριστή της Σανγκιου Σανκγμού.
 
Δεν το έβαλε κάτω η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο και στο 74΄ κατάφερε να ισοφαρίσει με το σουτ του Κερζακόφ από το ύψος της μικρής περιοχής, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ.
 


 
Ρωσία (Φάμπιο Καπέλο): Ακινφέεφ, Εσένκο, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ (72’ Ντενίσοφ), Φαϊζούλιν, Ζιρκόφ (71’ Κερζακόφ), Σαμέντοφ, Σατόφ (59’ Τζαγκόεφ), Κοκκόριν 

Νότιος Κορέα (Χονγκ Μιουνγκ Μπο): Γιουνγκ, Λι Γιονγκ, Κιμ, Χονγκ (73’ Χβανγκ), Γιουν, Γιουνγκ Τσουνγκ Λι, Χαν, Κι Σουνγκ Γιούενγκ, Κου Χέολ Γιονγκ, Παρκ (56΄Κι Χέονγκ Λι), Σον (84’ Κιμ Μπονγκ Γιουνγκ)    

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:16