search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:06
MENU CLOSE

Οι Κινέζοι, οι πανσέδες και… ο ΟΛΠ

18.06.2014 10:39
Ατύχημα στην προβλήτα της Cosco (Video) - Media

Την «εποχή που ανθίζουν οι πανσέδες» επέλεξε ο Κινέζος πρωθυπουργός για να επισκεφθεί τη χώρα μας. Οι σκοποί όμως της επίσκεψής του απέχουν πολύ από την… ανθοκομία. 

 
Την άποψη ότι η Ελλάδα είναι η… "τελευταία σοβιετική δημοκρατία", την έχουμε ακούσει πολλές φορές.

Από τον πρωθυπουργό της Κίνας όμως μαθαίνουμε και ότι «η κινεζική και η ελληνική οικονομία λειτουργούν συμπληρωματικά».

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κινεζική και η ελληνική οικονομία λειτουργούν συμπληρωματικά, κάθε μία με τα δικά της ισχυρά σημεία και με τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας. Η Ελλάδα επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάπτυξη των υποδομών. Η Κίνα θα ενθαρρύνει τις καταξιωμένες επιχειρήσεις της να παίξουν ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία».

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, συνοδευόμενος από τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Ουάνγκ Γι και πολυμελή αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη από τις 19 μέχρι τις 21 Ιουνίου στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το χρόνο της επίσκεψης του, ο Κινέζος πρωθυπουργός ανέφερε ότι επέλεξε «αυτή την όμορφη εποχή που ανθίζουν οι πανσέδες».

Ο Λι Κετσιάνγκ πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κινεζική ανάμειξη στον ΟΛΠ, λέγοντας ότι «θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του, στη Μεσόγειο».

Συνεργασία η οποία θα έχει… πανανθρώπινα οφέλη, καθώς, σύμφωνα με τον Κινέζο πρωθυπουργό, «μια βαθύτερη, συνεκτική, στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας θα συμβάλει περισσότερο στην ευημερία των δύο λαών και στην πρόοδο του κόσμου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:05