search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:31
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2014: Όλα για όλα τα παίζει η Ισπανία

18.06.2014 10:53
Μουντιάλ 2014: Όλα για όλα τα παίζει η Ισπανία - Media

Συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ με ξεχωριστό ενδιαφέρον να παρουσιάζει η αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Χιλή, η οποία αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό ποια θα περάσει στην φάση των «16».

Συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ με ξεχωριστό ενδιαφέρον να παρουσιάζει η αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Χιλή, η οποία αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό ποια θα περάσει στην φάση των «16».
 
Πιο σίγουρη αισθάνεται για τον εαυτό της η Ολλανδία που μετά τον θρίαμβο επί των Ισπανών αντιμετωπίζει το απόγευμα την Αυστραλία. Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, οι ηττημένοι της πρώτης αγωνιστικής Καμερούν και Κροατία διασταυρώνουν τα ξίφη τους και όποιος νικήσει συνεχίζει να έχει ελπίδες πρόκρισης.
 
Αναλυτικά οι σημερινές αναμετρήσεις:
 
 
Αυστραλία-Ολλανδία (19:00)
 
Η Ολλανδία με φορά από την επιβλητική νίκη επί των Παγκόσμιων Πρωταθλητών με 5-1 και θέλει να σφραγίσει στο Πόρτο Αλέγκρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ στο ματς με την θεωρητικά αδύναμη ομάδα του ομίλου. 

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χαάλ θα αντιμετωπίσει στο «Beira-Rio» αυτήν του Ποστέκογλου, που έχασε με 2-1 από τη Χιλή στην πρώτη αγωνιστική. Ο έμπειρος τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. 

Το μόνο που ίσως μπορεί να τον προβληματίζει είναι η παράδοση, που όσο και αν φαίνεται απίστευτο είναι κόντρα στην ομάδα του. Σε τρία ματς κόντρα στους Αυστραλούς οι «οράνιε» ΔΕΝ έχουν σημειώσει και μετρούν μια ήττα και δύο ισοπαλίες. 

Πιθανές ενδεκάδες 

Αυστραλία (Ποστεκογλου): Ράιαν, Νταβιντσον, Σπιράνοβιτς, Γουίλκισον, ΜακΓκόγουαν, Τζεντινα, Μίλιγκαν, Μπρεσιάνο, Όοαρ, Λέκι, Κέιχιλ. 

Ολλανδία (Φαν Χαλ): Κίλεσεν, Ιντί, Φλάαρ, Φρέιγ, Μπλιντ, Γκουζμάν, Ντε Γιόνγκ, Τζανμάτ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.
 
 
Ισπανία-Χιλή (22:00)
 
Τη «σφαλιάρα» της πρώτης αγωνιστικής από την Ολλανδία θα προσπαθήσει να ξεπεράσει η Ισπανία, η οποία θα κοντραριστεί στις 22:00 με τη Χιλή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. 

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές θέλουν πάση θυσία τη νίκη στο ματς με την ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι, ώστε να μην μπλέξουν σε μπελάδες, διότι ακόμη και σε περίπτωση ισοπαλίας, μπορεί να μην τους φτάνει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων. 

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα κάνει κάποιες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι οι Τσάβι και Πικέ, που αγωνίστηκαν σε ολόκληρη την αναμέτρηση με τους «οράνιε», θα αποτελέσουν δύο από αυτές. Αντιθέτως, ο Ίκερ Κασίγιας που κατά κοινή ομολογία ήταν κάκιστος στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, θα διατηρήσει τη θέση του. 

Η ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στο αποψινό ματς αποτελεί δύσκολο «γρίφο», ενώ υπενθυμίζεται πως στο πρώτο παιχνίδι έπαιξαν οι: Κασίγιας, Άλμπα, Ράμος, Πικέ, Αθπιλικουέτα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (63’ Πέδρο), Τσάβι, Σίλβα (78’ Φάμπρεγας), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (63’ Τόρες). 

Σε ότι αφορά την παράδοση είναι με το μέρος της Ισπανίας, η οποία σε δέκα ματς μετράει οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες κόντρα στη Χιλή. 

Πιθανές ενδεκάδες 

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Τζόρντι Άλμπα, Ράμος, Μαρτίνες, Χουαφράν, Μπούσκετς, Φάμπρεγας, Αλόνσο, Πέδρο, Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα. 

Χιλή: (Σαμπαόλι): Μπράβο, Μέδελ, Χαρλ, Σίλβα, Ίσλα, Αράνγκις, Ντίας, Μένα, Βιδάλ, Βάργκας, Σάντσες. 
 
 
Καμερούν-Κροατία (01:00)
 
Αρχηγού απόντος το Καμερούν μετά την ήττα από το Μεξικό στην πρώτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει απόψε (01:00) την Κροατία, που επίσης έφυγε με άδεια χέρια από το πρώτο του ματς στο Μουντιάλ 2014. 

Η ομάδα του Βόλκερ Φίνκε θα παραταχθεί χωρίς τον βασικό του επιθετικό και αρχηγό, Ετό, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και φαίνεται πως δεν θα τον ξαναδούμε να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ωστόσο, έχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση ο Γερμανός τεχνικός. Ο φορ της Λοριάν, Βινσέντ Αμπουμπακάρ, βγήκε δεύτερος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος με 16 γκολ, πίσω από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. 

Από την άλλη οι Κροάτες θα έχουν στη διάθεση τους τον αρχηγό τους, Ντάριο Σρνα, που θα φορέσει για 48η φορά το περιβραχιόνιο, όχι όμως και τον Ντάνιελ Πράνιτς. Εκτός βασικής ενδεκάδας θα είναι όπως φαίνεται και πάλι ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. Και στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Λόβρεν, Τσόρλουκα. 

Πιθανές ενδεκάδες 

Καμερούν (Φίνκε): Ιτάνζ, Μπεντίμο, Ματίπ, Ενκουλού, Τζέγκουε, Σονγκ, Μακούν, Εμπιά, Μουκάντζο, Τσούπο-Μοτίνγκ, Αμπουμπακάρ. 

Κροατία (Κόβατς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλικο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Σαμίρ, Πέρισιτς, Όλιτς και Μάντζουκιτς. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:30