search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:15
MENU CLOSE

Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου

18.06.2014 21:00
Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου - Media

Στα χαρτιά ο συνδυασμός ακούγεται ονειρεμένος: ένα βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ, που γενικά δεν έχει κακοπέσει στις κινηματογραφικές μεταφορές μυθιστορημάτων της, γίνεται ταινία από τον σεναριογράφο του "Drive" Χοσεϊν Αμίνι.

 
Σκηνοθεσία: Χοσεϊν Αμίνι
Πρωταγωνιστούν: Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ, Όσκαρ Άιζακ
 
Στα χαρτιά ο συνδυασμός ακούγεται ονειρεμένος: ένα βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ, που γενικά δεν έχει κακοπέσει στις κινηματογραφικές μεταφορές μυθιστορημάτων της, γίνεται ταινία από τον σεναριογράφο του "Drive" Χοσεϊν Αμίνι.
 
Την τριάδα των πρωταγωνιστών αποτελούν οι Βίγκο Μόρτενσεν και Κίρστεν Ντανστ, για τους οποίους δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, μαζί με τον Όσκαρ Άιζακ που έλαμψε ως Λιούιν Ντέιβις στην τελευταία ταινία των Κοέν. Βάλτε στην εξίσωση και τα γυρίσματα σε αυθεντικό ελληνικό σκηνικό, και θα μπορούσαμε να μιλάμε για το πιο γερό χαρτί του φετινού καλοκαιριού.
Στην πράξη, τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά.
 
Η ιστορία ενός πλούσιου και όμορφου ζευγαριού, που παρασύρεται στο σχηματισμό ενός τριγώνου σαγήνης κι εγκλήματος από έναν γοητευτικό νεαρό οπορτουνιστή, μπορεί να μην χάνει εντελώς τις γερές μυθιστορηματικές ρίζες της Χάισμιθ, αλλά κάπου στην πορεία χλωμιάζει σε απογοητευτικό βαθμό.
 
Η φωτογένεια και οι κατασκευαστικές αξίες ποτέ δεν εγκαταλείπουν την οθόνη, ούτε όμως επιτυγχάνουν το ποιοτικό άλμα της πραγματικής σαγήνης, όπως το κατάφερναν το "Γυμνοί στον ήλιο" και ο "Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ" – δύο από τις πιο επιτυχημένες μεταφορές έργων της Χάισμιθ. Λαμβάνοντας υπόψη τις αρχικές δυνατότητες, τα "Δύο πρόσωπα" μοιάζουν με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Αλλιώς, πρόκειται απλώς για ένα μετρίως ευχάριστο καλοκαιρινό κοκτέιλ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:08