search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:27
MENU CLOSE

Βρέθηκαν 20 αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα

19.06.2014 07:21
Βρέθηκαν 20 αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα - Media

Είκοσι αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα ανακαλύφθηκαν μέσα σε κούτες ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφά του και πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος στη Λατινική Αμερική

Είκοσι αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα ανακαλύφθηκαν μέσα σε κούτες ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφά του και πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος στη Λατινική Αμερική
 
Τα ποιήματα ανακαλύφθηκαν από ανθρώπους του «Ιδρύματος Πάμπλο Νερούδα», οι οποίοι συγκέντρωναν χειρόγραφα του ποιητή για τις ανάγκες καταλόγου. Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ίδρυμα, πιστοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες ότι πρόκειται για αυθεντικά έργα του Νερούδα.
 
Έξι από αυτά έχουν ως θέμα τους την αγάπη, ενώ τα υπόλοιπα έχουν διάφορα θέματα και χρονολογούνται από το 1956 κι έπειτα.
 
Ο Νερούδα, ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα στη Λατινική Αμερική, πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1973.
 
Είναι διάσημος τόσο για τα γεμάτα πάθος ερωτικά του ποιήματα – η συλλογή για την οποία έγινε περισσότερο γνωστός τιτλοφορείται: «Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα απελπισμένο άσμα» και κυκλοφόρησε το 1924 – όσο και για τις κομμουνιστικές του απόψεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:25