search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:37
MENU CLOSE

Εντάξει, εάν το λέει η Moody’s τότε όλα καλά

19.06.2014 10:34
Εντάξει, εάν το λέει η Moody\

Στο κλίμα του success story κινείται η νέα αξιολόγηση του οίκου Moody's για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στο κλίμα του success story κινείται η νέα αξιολόγηση του οίκου Moody's για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
 
 
Θετικά αξιολογεί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τόσο αναφορικά με τις καλύτερες από τους στόχους δημοσιονομικές επιδόσεις όσο και με την ανάκαμψή της, ενώ θετική είναι η αξιολόγησή του και για την πορεία των ελληνικών τραπεζών.

Σε έκθεσή του, ο οίκος αναθεωρεί στο 0,4% από 0% την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εφέτος και θεωρεί θετικό ως προς την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας (credit positive) το γεγονός ότι στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου 2014 καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ, έναντι 208 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος. 

Θεωρεί, επίσης, credit positive το γεγονός ότι η χρηματοδότηση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος μειώθηκε τον Μάιο στα 50,7 δισ. ευρώ- κατά 18,2% σε σχέση με τον Απρίλιο και κατά 40,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο οίκος σημειώνει, ότι αν και η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στη δημοσιονομική προσαρμογή τα δύο τελευταία χρόνια, το αποτέλεσμα του φετινού πρώτου πενταμήνου θεωρείται credit positive, επειδή η καλύτερη απόδοση σε σχέση με τους στόχους καταγράφηκε παρά το δύσκολο πολιτικό περιβάλλον, εν μέσω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η υπεραπόδοση έρχεται ως αποτέλεσμα της καλύτερης φορολογικής διοίκησης και του ελέγχου των δαπανών, σημειώνει ο οίκος.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:36