search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36
MENU CLOSE

Κανελόνια με κιμά

19.06.2014 13:53
oldphotoscannelloni1403185984.jpg

Έχει καθιερωθεί ως κυριακάτικο φαγητό στη συνείδηση της οικογένειας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το απολαύσετε και τις υπόλοιπες μέρες.

Έχει καθιερωθεί ως κυριακάτικο φαγητό στη συνείδηση της οικογένειας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το απολαύσετε και τις υπόλοιπες μέρες.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
1 κιλό κιμά
25 κανελόνια
1 κουτί ντομάτα κονκασέ ή 5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγ. λευκό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλα
300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.
Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.  Έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κεφαλογραβιέρα και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Σκεπάζετε και αφήνετε να μαγειρευτεί για μισή ώρα τουλάχιστον. Αφού ο κιμάς κρυώσει λίγο, ρίχνετε το μισό τυρί και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού.
Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζετε σε ένα βαθύ πυρέξ.
Από πάνω ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.
Δύο λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα κανελόνια ξεσκεπάζετε και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί, τα βάζετε πάλι στον φούρνο και αφήνετε μέχρι να λιώσουν .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36