Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Αν αφαιρέσετε από τη συνταγή το κονιάκ, μπορείτε να το προσφέρετε και σε παιδιά, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο.
Αν αφαιρέσετε από τη συνταγή το κονιάκ, μπορείτε να το προσφέρετε και σε παιδιά, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 4 ΩΡΕΣ
Υλικά
4 μπανάνες
150 γρ ζάχαρη
3 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κεσεδάκια (400 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις μπανάνες. Τις αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα. Μετά τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα σιδερένιο μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, χτυπώντας ξανά το μίγμα ανά μισή ώρα ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους.
Μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε, γαρνίροντας με σιρόπι της επιλογής μας, τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο μισκότο.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.