search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:53
MENU CLOSE

Κυρίες… on the road

21.06.2014 21:00
Κυρίες... on the road - Media

Αν νομίζετε ότι η αγάπη για ταξίδια με μηχανές μεγάλου κυβισμού είναι αποκλειστική υπόθεση των αντρών, κάνετε λάθος.

Αν νομίζετε ότι η αγάπη για ταξίδια με μηχανές μεγάλου κυβισμού είναι αποκλειστική υπόθεση των αντρών, κάνετε λάθος. Το μότο «οι τέσσερις ρόδες ταξιδεύουν το σώμα, οι δύο την ψυχή» υιοθετείται σε μεγάλο ποσοστό και από τις γυναίκες. Το αποδεικνύει, άλλωστε, το ετήσιο ραντεβού, που δίνουν για τρίτη συνεχόμενη χρόνια στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη της Σύρου.

Η ιδέα του «ladies and friends meeting» χρεώνεται στη Νίνα Ρηγούτσου, μόνιμη κάτοικο της Σύρου. Πριν από δυο χρόνια, τον χειμώνα του 2012, παρέα με τον σύντροφό της Κώστα Μοστράτο περίμεναν μια φίλη τους με μηχανή Harley να εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί. Το γεγονός ότι θα ερχόταν στον τόπο μια ακόμα γυναίκα που θα μπορούσε να συζητήσει για μηχανές, ταξίδια και αποδράσεις ακούστηκε σαν πρόκληση για εκείνη. «Ωραία δεν θα ήταν να υπήρχε μία ανοιχτή εκδήλωση ώστε όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτου μηχανής, να συναντιόμαστε εδώ, στο νησί, για να μοιραστούμε από κοντά ιδέες και σκέψεις για το αγαπημένο μας χόμπι και επί τη ευκαιρία να κάνουμε ταξίδια παρέα με τους φίλους μας άντρες οδηγούς;» του είπε και εκείνος την ενθάρρυνε αμέσως: «Μπορούμε να το προσπαθήσουμε μαζί».

Συνάντηση… 100 μηχανών

Έτσι, μέχρι τον Αύγουστο του 2012, μια όμορφη παρέα φίλων (Νίνα Ρηγούτσου, Κώστας Μοστράτος, Αντρέας Μπαΐλας, Αντώνης Βουτσίνος, Δημήτρης Βολικάκης, Γιώργος Δελατόλας, Γιάννης Αθυμαρίτης, Κυριάκος Χαλαβάζης, Άκης και Γιάννης Τσιοπελάκος, Μάνος Πολυχρονάκης, Κώστας Συρίγος, Κατερίνα Μπαρμπούνη, Κωνσταντίνα Μάτσικα) αναμείχθηκε αφιλοκερδώς ώστε να δημιουργήσουν το «1st ladies and friends meeting», με σκοπό οι γυναίκες οδηγοί αλλά και οι φίλοι τους να γνωριστούν, να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, ν’ ανταλλάξουν φωτογραφίες και εμπειρίες… on the road.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη χρονιά στη Σύρο έφτασαν 45 μηχανές, εκ των οποίων οι 7 ανήκαν σε γυναίκες. Την επόμενη χρονιά, οι συμμετοχές διπλασιάστηκαν, αγγίζοντας τις 87, εκ των οποίων οι 11 ήταν γυναικείες παρουσίες, ενώ φέτος οι διοργανωτές θα υποδεχτούν περισσότερες από 100 μηχανές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Κατερίνη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, αλλά και το εξωτερικό.
«Το όνειρό μας είναι να γίνει θεσμός και να φέρουμε κόσμο στο νησί αλλά και στη χώρα μας» μας λέει η Ν. Ρηγούτσου. Και συνεχίζει: «Η μεγαλύτερη επιβράβευση, χαρά και ανταμοιβή των κόπων μας είναι να βλέπουμε τα χαμόγελα όλων όσοι έρχονται κάθε χρόνο για να τιμήσουν τις γυναίκες οδηγούς».

Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης, όπως αναμένεται, θα επικεντρωθεί στο «2 wheels catwalk», δηλαδή στην παρουσίαση καθεμιάς γυναίκας οδηγού με τη μηχανή της. Παράλληλα, όμως, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει rock συναυλία, beach party, bbq, fire shows, κληρώσεις με δώρα, περιηγήσεις στο νησί, παιχνίδια αλλά και έκθεση ιστορικών οχημάτων και μοτοσυκλετών από τον Σύλλογο «Syros Enfield».

INFO «3rd ladies and friends meeting», Ερμούπολη, Σύρος, 28 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook, στη σελίδα «Greek ladies on the road»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:53