search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:34
MENU CLOSE

Ενωτικό συνέδριο θέλει ο Κουβέλης

21.06.2014 10:49
Ενωτικό συνέδριο θέλει ο Κουβέλης - Media

Συντεταγμένο διάλογο για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, όπως η διεξαγωγή συνεδρίου το φθινόπωρο, ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης, στην του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

 
Συντεταγμένο διάλογο για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, όπως η διεξαγωγή συνεδρίου το φθινόπωρο, χωρίς προσωπικές στρατηγικές και αποφυγή ανάληψης ευθυνών, ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης, στην εισηγητική του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει για να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες σχετικά με τη διεξαγωγή συνεδρίου επανεκκίνησης της ΔΗΜΑΡ, το φθινόπωρο.

Είκοσι έξι μέλη της ΚΕ, ωστόσο, που συγκροτούν τη «μεταρρυθμιστική τάση», κατέθεσαν κείμενο διαφωνίας με τη διεξαγωγή του συνεδρίου, προτείνοντας άμεσες πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

«Είναι μια διαδικασία αυτή επίπονη και φορτισμένη, που πρέπει να γίνει με τρόπο συντεταγμένο, νηφάλιο και ενωτικό. Με τρόπο που να επιδιώκει τις συνθέσεις και όχι τις διαιρέσεις» είπε ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι η ανάλυση των αιτιών πρέπει να αποφύγει τις μονοδιάστατες προσεγγίσεις και την περιπτωσιολογία, τις προσωπικές αναγνώσεις. «Όλοι μας να εγγυηθούμε τη συζήτηση, καθώς και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με στόχο να μπει το κόμμα σε τροχιά ανάκαμψης» σημείωσε.

Ο Φ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στο κόμμα για το το μέλλον του, παρά μόνο η απόφαση των μελών του, μέσω συνεδρίου, και υπογράμμισε τη δέσμευσή του να είναι ένα συνέδριο συνθέσεων, προσαρμογών και αλλαγών. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι και δεν θα είναι συνέδριο «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» και «επιβολής απόψεων».
Τόνισε: «Το κεντρικό ερώτημα, που πρέπει να απαντήσουμε όλοι, ο καθένας προσωπικά, αλλά και όλοι μαζί συλλογικά, είναι αν πιστεύουμε στη δυνατότητα ανάκαμψης της Δημοκρατικής Αριστεράς, αν πιστεύουμε στην αναγκαιότητα ύπαρξης αυτού του πολιτικού χώρου». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24