15/11/2019 13:44:24

Ενωτικό συνέδριο θέλει ο Κουβέλης

Ενωτικό συνέδριο θέλει ο Κουβέλης - Media
 
Συντεταγμένο διάλογο για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, όπως η διεξαγωγή συνεδρίου το φθινόπωρο, χωρίς προσωπικές στρατηγικές και αποφυγή ανάληψης ευθυνών, ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης, στην εισηγητική του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει για να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες σχετικά με τη διεξαγωγή συνεδρίου επανεκκίνησης της ΔΗΜΑΡ, το φθινόπωρο.

Είκοσι έξι μέλη της ΚΕ, ωστόσο, που συγκροτούν τη «μεταρρυθμιστική τάση», κατέθεσαν κείμενο διαφωνίας με τη διεξαγωγή του συνεδρίου, προτείνοντας άμεσες πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

«Είναι μια διαδικασία αυτή επίπονη και φορτισμένη, που πρέπει να γίνει με τρόπο συντεταγμένο, νηφάλιο και ενωτικό. Με τρόπο που να επιδιώκει τις συνθέσεις και όχι τις διαιρέσεις» είπε ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι η ανάλυση των αιτιών πρέπει να αποφύγει τις μονοδιάστατες προσεγγίσεις και την περιπτωσιολογία, τις προσωπικές αναγνώσεις. «Όλοι μας να εγγυηθούμε τη συζήτηση, καθώς και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με στόχο να μπει το κόμμα σε τροχιά ανάκαμψης» σημείωσε.

Ο Φ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στο κόμμα για το το μέλλον του, παρά μόνο η απόφαση των μελών του, μέσω συνεδρίου, και υπογράμμισε τη δέσμευσή του να είναι ένα συνέδριο συνθέσεων, προσαρμογών και αλλαγών. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι και δεν θα είναι συνέδριο «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» και «επιβολής απόψεων».
Τόνισε: «Το κεντρικό ερώτημα, που πρέπει να απαντήσουμε όλοι, ο καθένας προσωπικά, αλλά και όλοι μαζί συλλογικά, είναι αν πιστεύουμε στη δυνατότητα ανάκαμψης της Δημοκρατικής Αριστεράς, αν πιστεύουμε στην αναγκαιότητα ύπαρξης αυτού του πολιτικού χώρου». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.