search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:51
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2014: Εισιτήρια για τους «16» κλειδώνουν Αργεντινή και Γερμανία

21.06.2014 14:16
Μουντιάλ 2014: Εισιτήρια για τους «16» κλειδώνουν Αργεντινή και Γερμανία - Media

Να «κλειδώσουν» την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ θέλουν σήμερα Γερμανία και Αργεντινή με τους μεν να αντιμετωπίζουν την Γκάνα και την παρέα του Μέσι να αναμετράται με το Ιράν. Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας η Νιγηρία παίζει με την Βοσνία.

Να «κλειδώσουν» την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ θέλουν σήμερα Γερμανία και Αργεντινή με τους μεν να αντιμετωπίζουν την Γκάνα και την παρέα του Μέσι να αναμετράται με το Ιράν. Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας η Νιγηρία παίζει με την Βοσνία.
 
Αναλυτικά οι σημερινές αναμετρήσεις:
 
Αργεντινή-Ιράν
Αρκετά φαβορί είτε απογοητεύουν είτε αποχαιρέτησαν ήδη… Η Αργεντινή δεν θέλει να έχει τη δική τους τύχη και ο αποψινός αγώνας με το Ιράν (19:00) για τον έκτο όμιλο στο Μπέλο Οριζόντε προσφέρεται για αποδείξεις. 

Μετά την αγχώδη νίκη με 2-1 επί της Βοσνίας στην πρεμιέρα, η ομάδα του Αλεχάνδρο Σαμπέγια αντιμετωπίζει τους μαχητικούς Ασιάτες που στην πρεμιέρα απέσπασαν ισοπαλία από τη Νιγηρία. Το φαβορί αναμένεται να παίξει φουλ επίθεση (μιας και με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση), με την τετράδα Ντι Μαρία, Μέσι, Αγουέρο και Ιγκουαΐν, ενώ μια θέση στα χαφ διεκδικούν Γκάγκο και Μασεράνο.
Στον αντίποδα, η ομάδα του Κάρλος Κεϊρός γνωρίζει πως η πρόκριση δεν κρίνεται γι’ αυτή απόψε, αλλά μάλλον στο ματς με τη Βοσνία. 

Μια και μόνο φορά έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στο παρελθόν. Ήταν το 1977, σε φιλικό επίπεδο στη Μαδρίτη, με το σκορ να είναι 1-1. 

Πιθανές συνθέσεις: 

Αργεντινή (Αλεχάνδρο Σαμπέγια, 4-3-3): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Φερνάντες, Ρόχο, Μασεράνο, Ροντρίγκες (Γκάγκο), Ντι Μαρία, Μέσι, Αγουέρο, Ιγκουαΐν. 

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ, 4-2-3-1): Χαγκίγκι, Μονταζέρι, Χοσεϊνί, Σαντέκι, Ποολάντι, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Χεϊντάρι, Χαϊσάφι, Ντεγιάγκα, Γκοσανεϊχάντ. 
 
Γερμανία-Γκάνα
Το 800ο ματς στην ιστορία του Μουντιάλ, ανάμεσα σε Γερμανία και Γκάνα (22:00), έχει μια ιδιαιτερότητα. Μια οικογένεια χωρίζεται στα δύο, αφού ο Ζερόμ Μπόατενγκ θα συναντήσει τον ετεροθαλή αδερφό του Κέβιν Πρινς. Πρόκειται, πάντως, για το δεύτερο οικογενειακό «εμφύλιο», αφού οι δύο τους είχαν κοντραριστεί και πριν από τέσσερα χρόνια στη Νότιο Αφρική, με τα «πάντσερ» να επικρατούν 1-0.
Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Πορτογαλίας θέλει να «καθαρίσει» πρόωρα με την πρόκριση. Ο Ματς Χούμελς ίσως μείνει εκτός μετά το σχίσιμο στο μηρό του στην πρεμιέρα, ενώ μια θέση διεκδικούν Κεντίρα και Σβαϊνστάιγκερ. Ο Ακουάσι Άπια δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για τους Αφρικανούς, που αν χάσουν… χάνονται, καθώς προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα από τις ΗΠΑ. 

Πιθανές συνθέσεις: 

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ, 4-3-3): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς (Μουστάφι), Χέβεντες, Κρόος, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ (Κεντίρα), Εζίλ, Γκέτσε, Μίλερ. 

Γκάνα (Ακουάσι Άπια, 4-2-3-1): Ντάουντα, Οπάρε, Μενσά, Μπογέ, Ασαμόα, Εσιέν, Μουντάρι, Ατσού, Μπόατενγκ, Α. Αγιού, Γκιάν. 
 
Νιγηρία-Βοσνία
Στην Κουιάμπα αναμετρώνται απόψε (01:00) για τον έκτο όμιλο Νιγηρία και Βοσνία σε έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει ποια ομάδα θα ακολουθήσει το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά, Αργεντινή, στην επόμενη φάση. 

Η πρωταθλήτρια Αφρικής απογοήτευσε στην πρεμιέρα μένοντας στο 0-0 με το Ιράν και έχει ανάγκη τη νίκη, αφού ειδάλλως πιθανότατα θα τελειώσει για τρίτο συνεχές Μουντιάλ την παρουσία της στους ομίλους. Ο Στέφεν Κέσι δεν υπολογίζει στον τραυματία Ομπαομπόνα. Η Βοσνία κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά μόνο αυτές κόντρα στην Αργεντινή και απόψε ψάχνει το πρώτο της τρίποντο στην παρθενική της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν αποκλείεται ο Σάφετ Σούσιτς, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, να χρησιμοποιήσει αυτή τη φορά από την αρχή τον σκόρερ της πρεμιέρας Βεντάντ Ιμπίσεβιτς και να παίξει με δύο επιθετικούς. 

Πιθανές συνθέσεις: 

Νιγηρία (Στέφεν Κέσι, 4-5-1): Ενγεάμα, Άμπροουζ, Οσανίγουα, Ομερούο, Γιόμπο, Μίκελ, Ονάζι, Αζέζ, Μόουζες, Εμενίκε. 

Βοσνία (Σάφετ Σούσιτς, 4-5-1 ή 4-4-2): Μπέγκοβιτς, Μούιτζα, Κολάσινατς, Μπίτσακτσιτς, Σπάχιτς, Μπέσιτς, Χαΐροβιτς (Ιμπίσεβιτς), Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς, Τζέκο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50