search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:30
MENU CLOSE

Πάρτι υπερτιμολογήσεων στα ιατρικά υλικά

04.07.2010 21:37
Πάρτι υπερτιμολογήσεων στα ιατρικά υλικά - Media

Μετά από μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναδείχθηκαν μεγάλες κομπίνες που κάνουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια με  υπερτιμολογήσεις υλικών εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

Μετά από μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναδείχθηκαν μεγάλες κομπίνες που κάνουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια με  υπερτιμολογήσεις υλικών εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, για ένα συρραπτικό δέρματος, οι κλινικές χρέωναν στο ΙΚΑ έως και 235 ευρώ ενώ στα δημόσια νοσοκομεία το κόστος είναι 8 ευρώ. Επίσης, οι παροχετεύσεις, που κοστίζουν 11 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, στα ιδιωτικά θεραπευτήρια κυμαίνονται από 35 -270 ευρώ.

Το πάρτι των υπερτιμολογήσεων σε ιατρικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή χειρουργική πρακτική  απέφεραν σε εταιρείες, γιατρούς, διοικητικούς υπαλλήλους πολλά εκατομμύρια ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο από την υπερτιμολόγηση του συρραπτικού δέρματος το κέρδος των επιτήδειων είναι πάνω από 2,5 εκ. ευρώ.

Τα ακραία φαινόμενα υπερτιμολογήσεων ή κατασπατάλησης ιατρικού υλικού εντοπίστηκαν από την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου κατόπιν ανάλυσης των στοιχείων που προέκυψαν από ελέγχους της Κεντρικής Ομάδας Ελέγχου του ΙΚΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:28