17/11/2019 03:17:17

«Πόλεμο» κατά της κεντροαριστεράς ζήτησε ο Λαφαζάνης

«Πόλεμο» κατά της κεντροαριστεράς ζήτησε ο Λαφαζάνης - Media

Την πλήρη αντίθεσή του με τη στρατηγική ευρύτερων συμμαχιών που πρότεινε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε ο βουλευτής του κόμματος και επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από το βήμα της κεντρικής επιτροπής που συνεδριάσει για δεύτερη συνεχή μέρα, ο Π. Λαφαζάνης πρότεινε τη μετωπική σύγκρουση με την κεντροαριστερά απορρίπτωντας κάθε είδους συνεργασία και σύγκλιση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πρέπει να επιχειρήσει συνεργασίες συνολικά ή επιλεκτικά με κεντροαριστερές δυνάμεις αλλά αντίθετα να ανοίξει ισχυρό μέτωπο απέναντι τους με στόχο τη συρρίκνωσή τους και τη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνικής βάσης τους», ανέφερε.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αποκλείσει ρητά κάθε μορφής συνεργασία με δυνάμεις και πρόσωπα που ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν στη Βουλή, από κυβερνητικές θέσεις ή από θέσεις ευθύνης, νεοφιλελεύθερες και κυρίως μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα» όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη η Κεντροαριστερά σε όλες τις εκδοχές της «δεν είναι, στην πραγματικότητα, τίποτα άλλο παρά η άλλη όψη της μεταλλαγμένης νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας» και «υπήρξε το κύριο πολιτικό όχημα για τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της χώρας μας και της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες.» 

Από πλευράς του ο Μανώλης Γλέζος επισήμανε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία. «Όποιος φοβάται ότι πάμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στην ιδεολογία μας», είπε. 

Ο Νίκος Παππάς απαντώντας στις αιχμές περί πασοκοποίησης του κόμματος (την διατυπώνουν στο κείμενό τους και οι "53" του Ευ. Τσακαλώτου), ζήτησε, μεταξύ άλλων, «να μη γίνει η ‘ΠΑΣΟΚοποίηση η νέα Χίμαιρα του κόμματος» και υποστήριξε ότι ουδείς δικαιούται να εκπλήσσεται από τη στρατηγική του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.