search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:21
MENU CLOSE

«Πόλεμο» κατά της κεντροαριστεράς ζήτησε ο Λαφαζάνης

22.06.2014 13:38
«Πόλεμο» κατά της κεντροαριστεράς ζήτησε ο Λαφαζάνης - Media

Την πλήρη αντίθεσή του με τη στρατηγική ευρύτερων συμμαχιών που πρότεινε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε ο βουλευτής του κόμματος και επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Την πλήρη αντίθεσή του με τη στρατηγική ευρύτερων συμμαχιών που πρότεινε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε ο βουλευτής του κόμματος και επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από το βήμα της κεντρικής επιτροπής που συνεδριάσει για δεύτερη συνεχή μέρα, ο Π. Λαφαζάνης πρότεινε τη μετωπική σύγκρουση με την κεντροαριστερά απορρίπτωντας κάθε είδους συνεργασία και σύγκλιση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πρέπει να επιχειρήσει συνεργασίες συνολικά ή επιλεκτικά με κεντροαριστερές δυνάμεις αλλά αντίθετα να ανοίξει ισχυρό μέτωπο απέναντι τους με στόχο τη συρρίκνωσή τους και τη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνικής βάσης τους», ανέφερε.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αποκλείσει ρητά κάθε μορφής συνεργασία με δυνάμεις και πρόσωπα που ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν στη Βουλή, από κυβερνητικές θέσεις ή από θέσεις ευθύνης, νεοφιλελεύθερες και κυρίως μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα» όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη η Κεντροαριστερά σε όλες τις εκδοχές της «δεν είναι, στην πραγματικότητα, τίποτα άλλο παρά η άλλη όψη της μεταλλαγμένης νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας» και «υπήρξε το κύριο πολιτικό όχημα για τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της χώρας μας και της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες.» 

Από πλευράς του ο Μανώλης Γλέζος επισήμανε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία. «Όποιος φοβάται ότι πάμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στην ιδεολογία μας», είπε. 

Ο Νίκος Παππάς απαντώντας στις αιχμές περί πασοκοποίησης του κόμματος (την διατυπώνουν στο κείμενό τους και οι "53" του Ευ. Τσακαλώτου), ζήτησε, μεταξύ άλλων, «να μη γίνει η ‘ΠΑΣΟΚοποίηση η νέα Χίμαιρα του κόμματος» και υποστήριξε ότι ουδείς δικαιούται να εκπλήσσεται από τη στρατηγική του κόμματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:20