24/02/2020 20:54:58

«Μαχαιριά» για το Μουντιάλ και τη FIFA τα ρατσιστικά κρούσματα στον αγώνα Γερμανία – Γκάνα 2 - 2

«Μαχαιριά» για το Μουντιάλ και τη  FIFA τα ρατσιστικά κρούσματα στον αγώνα Γερμανία – Γκάνα 2 - 2
 - Media
 
Τα ρατσιστικά κρούσματα που εμφανίστηκαν στον αγώνα της Γερμανίας με τη Γκάνα, ανάγκασαν τη FIFA να αρχίσει να διερευνά την υπόθεση, με τη βοήθεια της fare, η οποία προωθεί και συντονίζει την αντιρατσιστική πολιτική της FIFA και της UEFA, στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η είσοδος ενός "φιλάθλου" στον αγωνιστικό χώρο, με ναζιστικά σύμβολα σχεδιασμένα στο κορμί του συν μια ηλεκτρονική διεύθυνση, ήταν το πιο σοβαρό κρούσμα. Ο «φίλαθλος» που λέγεται πως είναι πολωνικής καταγωγής μπήκε στο τερέν και κατευθύνθηκε προς τον Σούλεϊ Μουντάρι. Φυσικά ο αγώνας διακόπηκε για λίγο μέχρι να απομακρυνθεί ο «εισβολέας».Μπορεί ο σκηνοθέτης της μετάδοσης να άλλαξε πλάνο στα 2-3 δευτερόλεπτα, ωστόσο το θέμα δεν γινόταν να περάσει έτσι, καθώς δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που έδειχναν καθαρά πως ο «φίλαθλος» είχε ζωγραφισμένα ναζιστικά σύμβολα στο κορμί του.
Κάποιες άλλες φωτογραφίες που δείχνουν Γερμανούς φιλάθλους με βαμμένα μαύρα τα πρόσωπά τους και έναν να… φοράει κεφάλι αλόγου, είναι υπό διερεύνηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, για να διαπιστωθεί κατά πόσο τεκμηριώνουν ρατσιστική συμπεριφορά.

Όπως και νάχει τα περιστατικά αυτά είναι «μαχαιριά» για τη διοργάνωση αλλά και τη FIFA, που εδώ και χρόνια έχει κάνει «σημαία της» την εκστρατεία κατά του ρατσισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.