search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Το Μουντιάλ του… Νεϊμάρ!

24.06.2014 06:25
Το Μουντιάλ του… Νεϊμάρ! - Media

Άρχισε να… ξεκαθαρίζει η κατάσταση και να σχηματίζονται τα ζευγάρια που θα απαρτίσουν την φάση των «16» στο πιο απολαυστικό Μουντιάλ εδώ και δεκαετίες! 

Άρχισε να… ξεκαθαρίζει η κατάσταση και να σχηματίζονται τα ζευγάρια που θα απαρτίσουν την φάση των «16» στο πιο απολαυστικό Μουντιάλ εδώ και δεκαετίες! Στον πρώτο όμιλο το Μεξικό επικράτησε της Κροατίας (3-1) και πήρε τη δεύτερη θέση, ενώ ο… Νεϊμάρ κέρδισε το Καμερούν (4-1).
 
Στον «τελικό» του δευτέρου ομίλου, η Ολλανδία νίκησε τη Χιλή με 2-0 και έκανε το απόλυτο στις νίκες, ενώ στον αγώνα της… παρηγοριάς, η Ισπανία φιλοδώρησε με τρία γκολ τους Αυστραλούς (3-0).
 
Έτσι, στη φάση των «16» η Βραζιλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Χιλή σε ένα «καυτό» νοτιοαμερικάνικο ντέρμπι, ενώ η Ολλανδία θα παίξει με το Μεξικό.
 
Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της Δευτέρας:
 
 
Καμερούν-Βραζιλία 1-4
 
 
Την πρώτη θέση του 1ου ομίλου κατέκτησε η Βραζιλία και στην φάση των «16» του παγκοσμίου κυπέλλου που διοργανώνει θα αντιμετωπίσει την Χιλή. Η «σελεσάο» με μεγάλο πρωταγωνιστή (ποιον άλλον;) το Νεϊμάρ νίκησε με 4-1 το Καμερούν, στο εθνικό στάδιο της Μπραζίλια.
 
Με δύο γκολ στην πρεμιέρα εναντίον της Κροατίας κι άλλα δύο κόντρα στο Καμερούν, ο άσος της Μπαρτσελόνα «πήρε από το χέρι» την εθνική του ομάδα και την οδήγησε στη δεύτερη νίκη σε τρία παιχνίδια, χάρις στην οποία πήρε την πρώτη θέση του ομίλου και απέφυγε την Ολλανδία στην επόμενη φάση.
 
Παράλληλα, με τα δύο τέρματα που πέτυχε ο νεαρός παίκτης έφτασε τα 35 σε 52 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και ξεπέρασε τον μεγάλο Ριβάλντο, που είχε 34.


 
Το παιχνίδι στην πρωτεύουσα της χώρας του καφέ ήταν ανοικτό από το ξεκίνημα, καθώς το Καμερούν δεν είχε κανένα λόγο να κλειστεί πίσω (αποκλείστηκε από την 2η αγωνιστική) και διεκδίκησε τη νίκη γοήτρου. Ο Νεϊμάρ στο 17΄ με άψογο πλασέ από το γύρισμα του Λουίς Γκουστάβο έδωσε προβάδισμα στη Βραζιλία, αλλά στο 26΄ ο Ματίπ έφερε το ματς στα ίσια με πλασέ στην άδεια εστία.
 
Στο 35΄ ο Νεϊμάρ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και μπήκε κάθετα προς την εστία του Ιτάντζ. Από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Καμερουνέζου τερματοφύλακα. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι «έκρυψαν» τη μπάλα, αλλά ο Χουλκ καθυστέρησε και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Καμερούν.


 
Με το…καλημέρα στο δεύτερο μέρος η Βραζιλία πέτυχε και τρίτο γκολ, μετατρέποντας το υπόλοιπο της συνάντησης σε τυπική διαδικασία. Από τη σέντρα του Νταβίντ Λουίς μέσα από την περιοχή, ο Φρεντ με κεφαλιά «έγραψε» το 3-1 και πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση μετά από 3 αγώνες.
 
Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Φερναντίνιο στο 84΄ με πλασέ, μετά από εξαιρετικό συνεργασία μεταξύ Φρεντ και Όσκαρ. 
 

 
Καμερούν (Βόλκερ Φίνκε): Ιτάνζ, Ενκουλού, Ενγκουέμο, Μουκαντζό (58’ Σαλί), Αμπουμπακάρ (72’ Γουεμπό), Μπεντιμό, Τσούπο-Μοτίνγκ (81’ Μακούν), Εμπιά, Ενόχ, Ματίπ, Νιόμ 

Βραζιλία (Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Χουλκ (63’ Ραμίρες), Φρεντ, Παουλίνιο (46’ Φερναντίνιο), Νεϊμάρ (71’ Γουίλιαν), Όσκαρ, Λουίς Γκουστάβο 
 
 
Κροατία-Μεξικό 1-3
 
 
Το Μεξικό προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του Μουντιάλ, καθώς νίκησε την Κροατία με 3-1 στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον 1ο όμιλο, πίσω από τη Βραζιλία, με συνέπεια στους νοκ άουτ αγώνες να διασταυρωθεί με την Ολλανδία.

Οι Κροάτες προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα στην αρχή, αλλά αν εξαιρεθούν το σουτ του Βρσάλικο στο 7ο λεπτό που πέρασε άουτ από το σημείο του πέναλτι και μια καλή προσπάθεια του Πράνιτς που είχε την ίδια κατάληξη στο 27΄, πέραν τούτου ουδέν στο πρώτο ημίχρονο.
 
Αντίθετα, οι Μεξικανοί είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο ίδιο διάστημα: αρχικά με τον «κεραυνό» του Ερέρα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πλετίκοσα (16΄) και στη συνέχεια με το χαμένο τετ α τετ του Περάλτα, που αστόχησε στο 19΄.
 
Αφού το χέρι του Σρνα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, σε σουτ του Γκουαρδάδο στο 64΄, πέρασε χωρίς συνέπεια για τους Κροάτες, η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μάρκες στο 72΄.
 
Με «φτερά στα πόδια» πια οι «τρικολόρες» διέλυσαν τους Κροάτες σκοράροντας άλλα δύο γκολ με τους Γκουαρδάδο στο 75΄ και Τσιτσαρίτο στο 82΄. Ο Πέρισιτς σημείωσε απλώς το γκολ «της τιμής» για την Κροατία στο 87΄, ενώ στο 89΄αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ρέμπιτς για πολύ σκληρό φάουλ στον Πένια.


 
Κροατία (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλικο (58’ Κόβατσιτς), Μόντριτς, Πράνιτς (74’ Γέλαβιτς), Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Όλιτς (69’ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς 

Μεξικό (Ερνέστο Ερέρα): Οτσόα, Μάρκεζ, Ροντρίγκεζ, Γκουαρδάδο, Αγκιλάρ, Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα, Βάσκεζ, Περάλτα (79’ Πένια), Ντος Σάντος (62΄ Τσιτσαρίτο) 
 
 
Ολλανδία-Χιλή 2-0
 
 
Το απόλυτο στις νίκες έκανε η Ολλανδία στο 2ο όμιλο του Μουντιάλ, επικρατώντας 2-0 της Χιλής στο γήπεδο «Αρένα ντε Σάο Πάουλο». Οι «οράνιε» μετά την επιτυχία τους κατέκτησαν την 1η θέση του γκρουπ και θα αντιμετωπίσουν το Μεξικό. Η Χιλή, που πήρε την 2η θέση θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία.

Οι δύο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο τις άμυνές τους σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς η διαφορά στο συντελεστή των γκολ που είχαν ήταν στο +1 υπέρ της Ολλανδίας (+5 οι «οράνιε», +4 οι «λα ρόχας»).
 
Ήταν λογικό να δίνουν λιγότερο βάρος στο πως θα επιτεθούν και φάνηκε από το ξεκίνημα ότι με τον τρόπο που έπαιζαν, η ομάδα που θα έβαζε πρώτη γκολ θα είχε και τον πρώτο λόγο για να φύγει νικήτρια από την «Αρένα ντε Σάο Πάουλο».  

 
 
Η Ολλανδία ήταν αυτή που είχε την καλύτερη ευκαιρία στα πρώτα 45λεπτά, με τον Ρόμπεν στο 40΄. Ο άσος της Μπάγερν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του σε μία από τις γνωστές κούρσες του, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μπράβο.
 
Το ματς ήταν πολύ δυνατό στην επανάληψη, με σκληρά, αρκετές φορές, μαρκαρίσματα και μεγάλο πάθος από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Ευκαιρίες, όμως, και πάλι δεν υπήρχαν. Στο 64΄ το σουτ του Σάντσες μέσα από την περιοχή απέκρουσε με γροθιές ο Σίλεσεν, ενώ δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Μπράβο να απομακρύνει το συρτό σουτ του Ρόμπεν.    
 
Η αλλαγή του Φαν Γκάαλ, Λιρόι Φερ, ήταν αυτός που έβαλε μπροστά την Ολλανδία στο 77΄. Ο μέσος της Νόριτς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 75΄ και δύο λεπτά μετά με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «οράνιε». Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μέμφις Ντεπάι, που και αυτός είχε περάσει αλλαγή, με κοντινό σουτ μετά την ασίστ του Ρόμπεν. 
 

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χααλ): Σίλεσεν, Φλααρ, Ντε Φρέι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιάνμαατ, Σνάιντερ (76’ Φερ), Ρόμπεν, Κάουτ (89' Κονγκολό), Λενς (69’ Ντεπάι), Βαϊνάλντουμ. 

Χιλή (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα (70’ Βαλντίβια), Σάντσεζ, Βάργκας (81’ Πινίγια), Γκουτιέρεζ (46’ Μποσεζούρ), Μεντέλ, Χάρα, Αρανγκίζ, Ντίαζ. 
 
 
 
Αυστραλία-Ισπανία 0-3
 
Η Ισπανία νίκησε 3-0 την Αυστραλία στην «Αρένα ντε Μπαϊσάδα» της Κουριτίμπα και περάτωσε τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από τις Ολλανδία και Χιλή που τερμάτισαν αντίστοιχα στις πρώτες δύο και προκρίθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ.
 
Η απερχόμενη πρωταθλήτρια κόσμου παίρνει σήμερα το αεροπλάνο της επιστροφής έχοντας καταγράψει μια απογοητευτική παρουσία στα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τα «καγκουρό» του Άγγελου Ποστέκογλου, που τερμάτισαν στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό αλλά τουλάχιστον φεύγουν με το κεφάλι… ψηλά!
 
Στον αγώνα των… απογοητευμένων το θέαμα ήταν από μέτριο έως κακό στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τους Ισπανούς να φτάνουν πρώτοι κοντά στο γκολ στο 21΄ με τον Βίγια, που σούταρε άστοχα στη σέντρα του Ινιέστα.
 
Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ζόρντι Άλμπα να απειλήσει αλλά ο Ράιαν απέκρουσε το σουτ του ακραίου αμυντικού της Μπαρτσελόνα, όμως στο 36΄ ο Αυστραλός τερματοφύλακας δεν κατόρθωσε να κάνει το ίδιο στην έξοχη έμπνευση του Βίγια, που έκανε το 1-0 με τακουνάκι (!) σε γύρισμα του Χουανφράν, σημειώνοντας το τελευταίο τέρμα του με την Εθνική ομάδα από την οποία αποχωρεί, όπως κι ο Τσάμπι Αλόνσο.


 
Στο δεύτερο ημίχρονο η ποιότητα έπεσε ακόμη περισσότερο, με τους παίκτες του Ντελ Μπόσκε να κάνουν… αγγαρεία και τους Αυστραλούς να μην έχουν την ποιότητα για να απειλήσουν τους «φούριας ρόχας», απόντος μάλιστα του κορυφαίου επιθετικού τους, Τιμ Κέιχιλ.
 
Ακόμη και μέσα στη ραθυμία τους, όμως, ήταν αρκετό για τους «φούριας ρόχας» να σκοράρουν, όπως έκαναν στη φάση του 2-0 που σκόραρε ο Τόρες στο 69΄ από την κάθετη πάσα του Ινιέστα, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Μάτα στο 82ο λεπτό, από ασίστ του Φάμπρεγας.

 
Αυστραλία (Ποστέκογλου): Ράιαν, Ντάβιντσον, Σπιράνοβιτς, Λέκι, Τάγκαρτ (46’ Χάλοραν), Όαρ (61’ Τροΐζι), Μπόζανιτς (72’ Μπρεσιάνο), Γιέντινακ, ΜακΚάι, ΜακΓκόουαν, Ουίλκινσον. 

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Ρέινα, Αλμπιόλ, Χουανφράν, Ινιέστα, Βίγια (57’ Μάτα), Τόρες, Τσάμπι Αλόνσο (84’ Σίλβα), Ράμος, Κόκε, Τζόρντι Άλμπα, Καθόρλα (68’ Φάμπρεγας). 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:00