search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:06
MENU CLOSE

Επίθεση Παπανδρέου σε ΝΔ για το μνημόνιο

05.07.2010 06:55
Επίθεση Παπανδρέου σε ΝΔ για το μνημόνιο - Media

Εκτενή συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός στην «Ελευθεροτυπία», όπου αξιολογεί το έργο της κυβέρνησης και επικρίνει την ΝΔ, σχολιάζοντας ταυτόχρονα την κινητικότητα που παρατηρείται στο πολιτικό προσκήνιο σχετικά με την ίδρυση νέων κομμάτων.

Εκτενή συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός στην «Ελευθεροτυπία», όπου αξιολογεί το έργο της κυβέρνησης και επικρίνει την ΝΔ, σχολιάζοντας ταυτόχρονα την κινητικότητα που παρατηρείται στο πολιτικό προσκήνιο σχετικά με την ίδρυση νέων κομμάτων.

Δηλώνει χαρακτηριστικά :«Θεωρώ άθλο, χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον στη μεταπολίτευση, να έχει μία κοινοβουλευτική ομάδα να σηκώσει τόσο μεγάλες ευθύνες, να αποφασίζει για τόσο δύσκολα θέματα, να χρειάζεται να ξεχάσει το πρόσκαιρο όφελος και να κοιτά το συλλογικό συμφέρον μακριά από μικροκομματισμούς».

Ο Γ.Παπανδρέου κατακεραυνώνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι «το Μνημόνιο είναι το μνημόσυνο της πολιτικής, που ακολούθησε η ΝΔ» και προσθέτοντας πως «το στοίχημα είναι να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και δεν βλέπω τη ΝΔ διατεθειμένη να βοηθήσει», ενώ ασκεί  έντονη κριτική στον Κ. Καραμανλή ότι επί πέντε χρόνια κινήθηκε μεταξύ Ραφήνας και Μαξίμου, αδιαφορώντας για τη διεθνή εικόνα της χώρας και την Οικονομία.

Στις μομφές της Αριστεράς περί «πρωθυπουργού περιορισμένης ευθύνης» ανταπαντά: «Όσοι κάνουν εύκολη κριτική από τα τηλεπαράθυρα και τα σαλόνια, δεν έχουν καταλάβει τι πέρασε η Ελλάδα και πόσο δύσκολη είναι ακόμα η θέση μας. Θεώρησα πατριωτικό μου καθήκον να σώσω τη χώρα και όχι να αποδεχθώ αμαχητί τη χρεοκοπία της». Συμπληρώνει καταγγέλλοντας ευθέως το ΚΚΕ ότι στρέφεται «εναντίον των εργαζομένων, της κοινωνίας, της ίδιας της χώρας. Έχουν καθήκον όσοι θέλουν να λέγονται αριστεροί, να απορρίψουν τον δογματισμό, αλλά να κρατούν στάση ευθύνης».

Επικρίνει τους αναληθείς «λογαριασμούς» που παρέδωσε ο προκάτοχός του ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε «έδωσε καθαρή εικόνα της πραγματικότητας» και ότι «ακόμη και δύο μέρες προ των εκλογών είχε αποστείλει η κυβέρνηση επίσημο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, το έλλειμμα ήταν μόνον 6% του ΑΕΠ, αντί για σχεδόν 14%, που ήταν στην πραγματικότητα». «Το ήξερε και μάλιστα πολύ καλά», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Όσον αφορά  την ίδρυση νέων κομμάτων, θεωρεί φυσιολογικό να αυξάνεται η πολιτική κινητικότητα, όταν η χώρα περνά μια τόσο μεγάλη κρίση και ιδίως όταν οι θέσεις των κομμάτων δεν είναι καθαρές ή και υπεύθυνες και ψαρεύουν στα θολά νερά και ερωτώμενος αν αυτή η κινητικότητα απειλεί τη συνοχή του δικομματισμού, λέει το εξής : «Δεν ενδιαφέρομαι και δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για τις τύχες του δικομματισμού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01