search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:37
MENU CLOSE

Τρέχουν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της τρόικας

25.06.2014 06:23
Τρέχουν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της τρόικας - Media

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να έχουν προωθηθεί τα έξι προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα, ώστε στη συνεδρίαση του Euroworking Group να παρουσιαστεί …έργο. Στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων εντάσσονται περικοπές και η κατάτμηση της ΔΕΗ.

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να έχουν προωθηθεί τα έξι προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα, ώστε στη συνεδρίαση του Euroworking Group να παρουσιαστεί …έργο. Στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων εντάσσονται περικοπές και η κατάτμηση της ΔΕΗ
 
  
Στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων εντάσσονται περικοπές και η κατάτμηση της ΔΕΗ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα είναι:
 

  • Η συμπλήρωση της λίστας με τους φόρους υπέρ τρίτων που καταργούνται. Το προσχέδιο βρίσκεται στα χέρια του Χρ. Σταϊκούρα, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς είναι πολλοί ακόμη φόροι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
  • Η ψήφιση του νόμου για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και για τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.
  • Η έκδοση υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό του τρόπου, βάσει του οποίου θα τοποθετούνται οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές.
  • Η κατάτμηση της ΔΕΗ. Η προετοιμασία ξεκίνησε ήδη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιο εύκολο να περάσει από το πρώτο θερινό τμήμα της βουλής.
  • Η κατάργηση από 1ης/1/15 των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις Ταμείων αρμοδιότητας του υπουργείου εργασίας. Η απόφαση αυτή θα επιφέρει νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις.
  • Υιοθέτηση νομοθεσίας για τη συγχώνευση όλων των επικουρικών ταμείων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35