search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:02
MENU CLOSE

«Ο ΟΤΕ έχει επιτύχει όλους τους επιμέρους στόχους»

25.06.2014 09:00
ΟΤΕ - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας - Media

Η ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, κατά την 62η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας.

 
«Η πορεία της εταιρείας αποδεικνύει ότι η διοικητική ομάδα του ΟΤΕ έχει επιτύχει όλους τους επιμέρους στόχους που είχε θέσει στο πλαίσιο της στρατηγικής της εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους. Ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας είναι γεγονός», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά την 62η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.
 
«H δυνατότητα του ΟΤΕ να διαχειρίζεται καλύτερα τις δυσκολίες, να θεραπεύει τις αδυναμίες του, να αντιμετωπίζει την κρίση σαν ευκαιρία ανάπτυξης, να σχεδιάζει και να εφαρμόζει μια ξεκάθαρη στρατηγική προς όφελος του πελάτη, θέτει νέα στάνταρντ για το σύνολο της αγοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο κ. Τσαμάζ.
 
Αναφορικά με την τηλεπικοινωνιακή αγορά, ο κ. Τσαμάζ είπε:
           
«Βάσει των πρόσφατων εξελίξεων, η αγορά φαίνεται να πηγαίνει προς δύο με τρεις παίκτες. Η ιστορία αποδεικνύει ότι μια συγκεντρωμένη αγορά με λίγους, σοβαρούς και υγιείς ανταγωνιστές, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από μία κατακερματισμένη», σχολίασε ο επικεφαλής του ΟΤΕ αναφορικά με τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. «Χρειάζονται ισχυρά σχήματα που να μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΟΤΕ και να επενδύσουν στην ανάπτυξη. Αυτό χρειάζεται η αγορά, αυτό χρειάζεται η χώρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για σκληρή ρύθμιση, δεν στέκουν τα επιχειρήματα περί κυρίαρχου παρόχου». 
 
Αισιοδοξία για το 2014 με στρατηγική και όραμα
 
Απευθυνόμενος προς τους μετόχους, ο κ. Τσαμάζ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και το 2014 θα είναι μια θετική χρονιά για τον Όμιλο, καθώς τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας είναι πλέον ορατά. «Κυρίως, όμως, είμαστε αισιόδοξοι γιατί πιστεύουμε στη στρατηγική μας και βλέπουμε το όραμά μας να υλοποιείται. Δημιουργούμε τον Όμιλο ΟΤΕ του αύριο. Μια δυναμική, ενοποιημένη και πελατοκεντρική εταιρεία, καθ’ όλα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών· μία εταιρεία που θα οδηγεί τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς δραστηριότητας: κινητή, σταθερή, broadband, τηλεόραση, Β2Β», συμπλήρωσε.  
 
«Τα δίκτυά μας ήταν και παραμένουν ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Προσφέρουμε απαράμιλλη ποιότητα, σύγχρονη τεχνολογία και πολύ υψηλές ταχύτητες και κατά κανόνα τα προσφέρουμε πρώτοι στην αγορά. Οι μετρήσεις ανεξάρτητων φορέων, αλλά και των ίδιων των χρηστών έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που οι πελάτες μας ήδη γνωρίζουν: την υπεροχή των δικτύων μας, σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Τσαμάζ. Και συμπλήρωσε: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε. Τα επόμενα 4 χρόνια, μόνο στην Ελλάδα οι συνολικές επενδύσεις μας θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ, κυρίως για δίκτυα Νέας Γενιάς. Για το 2014, ο φιλόδοξος στόχος μας είναι να παρέχουμε κάλυψη VDSL στο 30% του πληθυσμού και 4G στο 70%.»
 
Ο κ. Τσαμάζ δεν παρέλειψε, επίσης, να επισημάνει ότι το θέμα των επενδύσεων σε δικτυακές υποδομές είναι ένα ζήτημα παγκόσμιας εμβέλειας, καλώντας τους λεγόμενους Over the top players, όπως η Google και το Facebook, να πάψουν να εκμεταλλεύονται τους παρόχους τηλεπικοινωνιών και να χρησιμοποιούν τα έτοιμα δίκτυα, χωρίς να συνεισφέρουν στις επενδύσεις. Έκανε μάλιστα λόγο για «επιτακτική ανάγκη να παρέμβουν οι ρυθμιστικές Αρχές, στην Ευρώπη και όχι μόνο», για την ανεύρεση λύσης. 
 
2013 – Μία επιτυχημένη χρονιά για τον ΟΤΕ 
 
Στο πλαίσιο της παρουσίασης στους μετόχους της πορείας της εταιρείας την περασμένη χρονιά, ο επικεφαλής της χαρακτήρισε το 2013 μια χρονιά αξιοσημείωτης προόδου για τον ΟΤΕ, σε όλα τα επίπεδα, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τη μεγάλη μείωση του καθαρού δανεισμού σε κάτι λιγότερο από 1,5 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή το ετήσιο EBITDA. «Η αναλογία αυτή μας τοποθετεί μεταξύ των πιο εύρωστων τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην Ευρώπη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΤΕ, και επισήμανε: «Χάρη στην εξαιρετική μας πορεία το 2013, είμαστε πολύ πιο δυνατοί σήμερα απ’ όσο ήμασταν ένα χρόνο πριν».
 
Ο κ. Τσαμάζ στάθηκε στα επιτυχημένα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης, με τα οποία η εταιρεία κατάφερε να μειώσει το κόστος της χωρίς να επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία, διασφαλίζοντας τη συνταξιοδότηση όσων αποχώρησαν. Επισήμανε δε, ότι σε μια δύσκολη εποχή για την απασχόληση στη χώρα, ο Όμιλος προσέλαβε 1.000 νέους ανθρώπους μέσα σε 12 μήνες. 
 
«Έχουμε μάθει να πετυχαίνουμε στις δύσκολες συνθήκες»
 
«Οι τηλεπικοινωνίες αλλάζουν τον κόσμο. Και στον Όμιλο ΟΤΕ είμαστε περήφανοι που με το έργο μας καινοτομούμε, συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Θα συνεχίζουμε να το κάνουμε, με το ίδιο πάθος, πίστη, δέσμευση και ευθύνη, κόντρα στις δυσκολίες. Έχουμε μάθει να πετυχαίνουμε στις δύσκολες συνθήκες», τόνισε, απευθυνόμενος στους μετόχους, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10