search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:07
MENU CLOSE

Κομπίνα Ελλήνων με κέρδη 36,5 εκατ. ευρώ στη Γερμανία

25.06.2014 10:15
Συνελήφθησαν κακοποιοί που διέπρατταν ένοπλες ληστείες εντός και εκτός Αττικής  - Media

Δύο Έλληνες συνέλαβε η ΕΛΑΣ, οι οποίοι φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο, σε σπείρα που εξαπατούσε Γερμανούς πολίτες μέσω υποτιθέμενων κληρώσεων λαχείων και λοταρίας. Η σπείρα δρούσε για περισσότερο από τρία χρόνια και τα κέρδη αγγίζουν τα 36.500.00 ευρώ.

Δύο Έλληνες συνέλαβε η ΕΛΑΣ, οι οποίοι φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο, σε σπείρα που εξαπατούσε Γερμανούς πολίτες μέσω υποτιθέμενων κληρώσεων λαχείων και λοταρίας. Η σπείρα δρούσε για περισσότερο από τρία χρόνια και τα κέρδη αγγίζουν τα 36.500.00 ευρώ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να εξαπατήσουν 360.000 πολίτες περίπου στη Γερμανία, πείθοντας τους να συμμετέχουν σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων και λοταρίας, έναντι μηνιαίας συνδρομής ποσού 29,90 ευρώ.
 
Τα κέρδη τους από τις απάτες ξεπερνούν τα 36.500.000 ευρώ, ενώ η νομιμοποίησή τους γινόταν μέσω της σύστασης εταιρειών και της μεταφοράς των χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανά την υφήλιο.
 
Για την υπόθεση αυτή υπήρξε στενή συνεργασία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από αίτημα των Γερμανικών Αρχών, κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει δύο Έλληνες, ηλικίας 44 και 36 ετών, η παράνομη δράση των οποίων εντοπίζεται από τον Ιανουάριο του 2009 έως το Νοέμβριο του 2012.
 
Πως δρούσε η σπείρα
 
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχοντας προμηθευτεί παράνομα «πελατολόγια» από εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που τηλεφωνούσε σε πολίτες και με το δελεαστικό πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα, ή ταξίδια τους έπειθαν να συμμετάσχουν – καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ – σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων ή/και σε λοταρίες.
 
Επίσης, οι δράστες είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες, μέσω των οποίων νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα, ενώ μετέφεραν – διακινούσαν τα χρηματικά αυτά ποσά σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, ανά την υφήλιο, για να μην εντοπίζονται από τις διωκτικές Αρχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03