search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:32
MENU CLOSE

O Κατάινεν αντικαταστάτης του Ρεν μέχρι τον Οκτώβριο

25.06.2014 13:47
O Κατάινεν αντικαταστάτης του Ρεν μέχρι τον Οκτώβριο - Media

Ο πρώην συντηρητικός πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γιούρκι Κατάινεν, θα αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του Όλι Ρεν στο θώκο του ευρωπαίου της ΕΕ αρμόδιου για Οικονομικά και Νομισματικά θέματα έως  φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

  
Ο πρώην συντηρητικός πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γιούρκι Κατάινεν, θα αντικαταστήσει τον φιλελεύθερο συμπατριώτη του Όλι Ρεν στο θώκο του ευρωπαίου της ΕΕ αρμόδιου για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα και το Ευρώ από τώρα έως το πέρας της εντολής της απερχόμενης Κομισιόν το φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός της, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Αποφάσισε να εμπιστευθώ το καθήκον που επιτελούσε ως τώρα ο Όλι Ρεν στον κ. Κατάινεν», δήλωσε ο Μπαρόζο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. Θα εκπληρώνει καθήκοντα επιτρόπου Οικονομίας έως την 31η Οκτωβρίου. 

Ο Κατάινεν θα συμβάλει στον συντονισμό, τις επόμενες εβδομάδες, των συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ ως το φθινόπωρο, στις οποίες αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της χορήγησης ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. Αν και η αποστολή αυτή δεν είναι παρά προσωρινή, αποτελεί προμήνυμα για τον 42χρονο Κατάινεν, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από το θώκο του πρωθυπουργού της Φινλανδίας τον Απρίλιο για να αναλάβει ένα αξίωμα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Στόχος του είναι να αναλάβει κάποια σημαντική θέση στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η θέση του επιτρόπου αρμόδιου για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας στην Κομισιόν και έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Το αξίωμα αυτό θεωρείται ένα από τα πιο περίβλεπτα μεταξύ των προσώπων που φιλοδοξούν να αναδειχθούν στην επόμενη Κομισιόν. 

Ο Γάλλος Πιερ Μοσκοβισί, πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας του, δεν κρύβει το διακαές ενδιαφέρον του για τον θώκο. Ο Ρεν, Ευρωπαίος επίτροπος από το 2004, εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα τέλη του Μαΐου και παραιτήθηκε σήμερα από τα καθήκοντά του, σύμφωνα με τη φινλανδική αντιπροσωπεία στην ΕΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:32