search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:19
MENU CLOSE

Νέες κυκλοφορίες

05.07.2010 08:53
Νέες κυκλοφορίες  - Media

Έλληνες και ξένοι συγγραφείς συνωστίζονται στις καλοκαιρινές προθήκες των βιβλιοπωλείων για μια θέση στις αποσκευές των ταξιδιωτών-αναγνωστών! Και μην ξεχνάτε: αντηλιακό, γιατί ο ήλιος καίει, μπουρνούζι, για να μην στάζετε, κι ένα καλό βιβλίο για να απολαμβάνετε τη ζωή – έξυπνα!

Έλληνες και ξένοι συγγραφείς συνωστίζονται στις καλοκαιρινές προθήκες των βιβλιοπωλείων για μια θέση στις αποσκευές των ταξιδιωτών-αναγνωστών! Και μην ξεχνάτε: αντηλιακό, γιατί ο ήλιος καίει, μπουρνούζι, για να μην στάζετε, κι ένα καλό βιβλίο για να απολαμβάνετε τη ζωή – έξυπνα!

Κώστας Κατσουλάρης

Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Σελ. 113

Οι λογικοφανείς υποψίες ενός άντρα για τη γυναίκα του θα γίνουν έμμονη ιδέα, παρανοϊκή, και θα οδηγήσουν τη σχέση στα έσχατα όριά της. Η διάλυση του γάμου του θα επέλθει τελικά από δική του υπαιτιότητα, καθώς η γυναίκα του θα τον συλλάβει να την απατά…

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Το ξυπόλητο σύννεφο

Εκδόσεις Ωκεανίδα

Σελ. 396

Οι θεοί, συνταξιούχοι εδώ και πολλούς αιώνες, ξέχασαν τον Δαίμονα που είχαν στείλει στην Αθήνα για να καθοδηγήσει τον Σωκράτη. Κι αυτός, λίγο πριν εγκαταλείψει το σύμπαν των ανθρώπων, αποφασίζει να αφηγηθεί την ιστορία των καιρών εκείνων. Πώς έφτασε στην πόλη στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου, πώς συνάντησε τον αλλόκοτο προστατευόμενό του, και για ποιο λόγο ο Αριστοφάνης αποφάσισε να γράψει τις «Νεφέλες».

Ανδρέας Μήτσου

Ο αγαπημένος των μελισσών

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ. 168

Αυτή η ιστορία γράφτηκε για να δικαιολογήσει μία αναίτια επίθεση. Ένας γέρος, σχεδόν, άνθρωπος επιτέθηκε σε λουόμενο στην παραλία, πέντε η ώρα το απόγευμα, επιχειρώντας να τον στραγγαλίσει με τα χέρια του. Ο επιτιθέμενος ήταν κοντύτερος και πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία από τον κολυμβητή. Εύκολα εκείνος τον ακινητοποίησε και τον παρέδωσε στην αστυνομία.

Κώστας Βάρναλης

Ο λαός των Μουνούχων

Ιστορία του Αγίου Παχωμίου

Οι φύλακες

Εκδόσεις Κέδρος

Σελ. 235

Ογδόντα επτά χρόνια μετά την πρώτη τους έκδοση (αρχική τους δημοσίευση), η επανέκδοση των τριών αφηγημάτων του Κώστα Βάρναλη που συγκροτούν την παρούσα συλλογή όχι μόνο φωτίζει (ανακαλεί) λησμονημένες πτυχές του βαρναλικού έργου, αλλά αποτελεί (συνιστά) και μια καίρια μνεία στην αντοχή, στην επικαιρότητα και στη διαχρονική του αξία.

Ιρένα Καραφύλλη

Οι δρόμοι της Μοίρας

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ. 496

Η Μοίρα Λίτουιν έχει μόλις αποφοιτήσει με άριστα από το πανεπιστήμιο και ετοιμάζεται να αρραβωνιαστεί με τον Ίαν, βιώνοντας μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της, όταν ξαφνικά η μητέρα της εξαφανίζεται από προσώπου γης, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα.

Γιώτα Ν. Γουβέλη

Η μουσική του κόσμου

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ. 479

Σε κάποια γωνιά της ελληνικής υπαίθρου στα τέλη της δεκαετίας του ’50, όπου η κλειστή κοινωνία καθρεφτίζει τη μιζέρια αλλά και την ισχύ της ανθρώπινης ύπαρξης, η 17χρονη Αρτεμισία γνωρίζει τη βίαιη όψη της ζωής και στιγματίζεται για πάντα. Θα ξαναβρεί το χαμόγελό της στα μάτια του νεαρού Κωστή και μαζί θα ονειρευτούν και θα σχεδιάσουν μια καλύτερη ζωή που θα τους οδηγήσει στην πόλη, αφήνοντας για πάντα πίσω το παρελθόν.

Το στίγμα της Εποχής μας

Πρόλογος: Μικέλα Χαρτουλάρη

Επιμέλεια: Δημήτρης Ποσαντζής

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ. 138

Δέκα σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς υπερβαίνουν τα όρια της επικαιρότητας, στέκονται στο εκρηκτικό σταυροδρόμι όπου βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και αποτυπώνουν το «Στίγμα της εποχής μας». Έμπνευσή τους είναι η αφώτιστη πραγματικότητα, αυτή που αποκρύπτεται ή διαστρεβλώνεται στον κυρίαρχο δημόσιο λόγο. Ήρωές τους οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας.

Παναγιώτης Νάννος

Σκιές οδοιπόρων

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ. 389

Στο κέντρο επαρχιακής μεγαλούπολης ένα εγκαταλειμμένο αρχοντόσπιτο, κτισμένο στα χρόνια του μεσοπολέμου, αποτελεί μήλον της έριδος. Ο γιος το βλέπει ως ευκαιρία υλοποίησης των επιχειρηματικών του σχεδίων. Ο ηλικιωμένος πατέρας αντιστέκεται στην αντιπαροχή. Ένα μυθιστόρημα που αποτυπώνει με μια συνειρμική γραφή την τραγική διαδρομή μιας γενιάς που, ενώ έκτιζε όνειρα για μια άλλη κοινωνία, στροβιλίστηκε και χάθηκε στη δίνη της Ιστορίας.

Κανή Καραβά

Ένας αιώνας… μια στιγμή

Εκδόσεις Κέδρος

Σελ. 398

Ποτέ δεν φανταζόταν ο Παύλος ότι τα λιγοστά σκαλοπάτια που τον χώριζαν από το γραφείο της Ρόδης θα ήταν ικανά να τον χωρίσουν και από την Ελένη. Ούτε ότι ένα σπασμένο κάδρο έκρυβε μυστικά και σχέσεις που έπρεπε να μείνουν στο σκοτάδι για πάντα, ούτε βέβαια ότι η επίσκεψη που δέχτηκε στο ατελιέ του εκείνη τη Μεγάλη Παρασκευή θα απέβαινε μοιραία.

Αλέξανδρος Ίσαρης

Βίνκελμαν

Ή το πεπρωμένο

Εκδόσεις Κίχλη

Σελ. 305

Οι ήρωες του Αλέξανδρου Ίσαρη, πρόσωπα οικεία, που αντιμετωπίζουν εξίσου οικείες καταστάσεις και διλήμματα, είτε αυτά αφορούν την τέχνη είτε τη ζωή, συνειδητοποιούν αίφνης, κατά την εκτύλιξη της πλοκής των διηγημάτων, άλλοτε ότι βαδίζουν σε μοιραία μονοπάτια με άγνωστο προορισμό και άλλοτε ότι στο τέλος του δρόμου προβάλλει το πεπρωμένο με τη μορφή του υπαρξιακού κενού και της μοναξιάς.

Λουίζα Σπηλιωτοπούλου

Άσπρο σκοτάδι

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ. 192

Η Λουίζα Σπηλιωτοπούλου στην πρώτη συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Άσπρο σκοτάδι», συγκεντρώνει 17 ιστορίες, όπου, με λοξό ρεαλισμό και παιγνιώδη μελαγχολία, σχεδιάζει τον κόσμο της αφηγηματικής της περσόνας – έναν κόσμο ενηλικίωσης, διακριτικής ενδοσκόπησης, ονειρικής πνοής.

Κώστας Μουρσελάς

Κλειστόν λόγω μελαγχολίας

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Σελ. 367

Οι ήρωες του βιβλίου είναι άνθρωποι μελαγχολικοί και ανικανοποίητοι, τρυφεροί αλλά και ενίοτε σκληροί, τραυματισμένοι πάντως από την πλήξη και την περιχαρακωμένη ζωή τους στον μικρόκοσμο της πολίχνης τους. Άλλοτε ανιδιοτελείς και άλλοτε υστερόβουλοι, βιώνουν τις αντιφάσεις της ύπαρξης.

Κώστας Ακριβός

Ποιος θυμάται τον Αλφόνς

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ. 309

Μια δαιμονική φλόγα καίει την ψυχή του Αλφόνς Χοχάουζερ. Είναι μόλις δεκάξι χρονών όταν εγκαταλείπει το πατρικό του σπίτι στις Άλπεις για να περιπλανηθεί στις χώρες του Νότου. Ένα βιβλίο για το αίμα• της φυλής, της οικογένειας, των φίλων. Μια μυθιστορηματική αφορμή για να απαντηθεί το ερώτημα: υπάρχει κάτι πιο δυνατό και ιερό από τη συγγένεια;

Μένης Κουμανταρέας

Το κουρείο

Εκδόσεις Κέδρος

Σελ. 140

Κουρείο: ένας τόπος απ’ όπου ποτέ δεν βγαίνει κανείς όπως μπήκε. Έτσι και ο μελαγχολικός Μενέλης. Όταν η όμορφη μανικιουρίστα Ευτυχία μπαίνει στη ζωή του, εκείνος κινδυνεύει να χάσει την ευτυχία του. «Το κουρείο» πρωτοεκδόθηκε το 1979.

Κοστάντσο Πρέβε

Κριτική ιστορία του μαρξισμού

Από τη γέννηση του Κ. Μαρξ μέχρι την κατάρρευση του ιστορικού κομμουνισμού του 20ού αιώνα

Μετάφραση: Διονύσης Κουνάδης

Εκδόσεις ΚΨΜ

Σελ. 240

Αυτό το δοκίμιο συγκεντρώνει σε μια ενιαία συζήτηση τρεις διαστάσεις που συνήθως παρουσιάζονται χωριστά• δηλαδή μια αυθεντική φιλοσοφική ερμηνεία τού Μαρξ, μια πρόταση περιοδολόγησης της ιστορίας τού μαρξισμού από τον Ένγκελς μέχρι σήμερα, και τέλος μια ιστορική και φιλοσοφική κριτική ως ωφελιμιστικού αρχετύπου στη φιλοσοφία και στις κοινωνικές επιστήμες.

Xάουαρντ Ζιν

Από την Ιστορία στην πράξη

Επιμέλεια: Άρης Λασκαράτος

Εκδόσεις Αιώρα

Σελ. 91

Στο βιβλίο αυτό συνυπάρχουν αρμονικά τέσσερα κείμενα: η ομιλία του, οι συνεντεύξεις του στον Κωστή Παπαϊωάννου και στη Σώτη Τριανταφύλλου, καθώς κι ένα προσωπικό κείμενό του. Το πολυεπίπεδο αυτό υλικό φωτίζει τις ιδέες και την προσωπικότητα του Χάουαρντ Ζιν που αναδεικνύεται ακούραστος, μαχητικός και αισιόδοξος. Με την πεποίθηση ότι η Ιστορία είναι ένας τρόπος όχι μόνο να κατανοούμε το παρελθόν αλλά και να δρούμε στο παρόν και με βαθιά γνώση της πολιτικοκοινωνικής πραγματικότητας, διερευνά τη φύση της Δημοκρατίας και τις εκφάνσεις της, τονίζει τη δύναμη των κοινωνικών κινημάτων και οραματίζεται μια παγκόσμια κοινότητα χωρίς εθνικά σύνορα.

Άντονι Γκίντενς

Η πολιτική των κλιματικών αλλαγών

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ. 468

Το βιβλίο του Άντονι Γκίντενς μάς εισάγει στο θέμα των κλιματικών αλλαγών, εστιάζοντας κυρίως στις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που είναι αναγκαίες έτσι ώστε η ανθρωπότητα να αποτρέψει το φαινόμενο αυτό. Η πληθώρα πολιτικών προτάσεων που παραθέτει ο Γκίντενς αντλεί από την κοινωνιολογία, την πολιτική επιστήμη, την οικονομική επιστήμη, την εμπειρία των κοινωνικών κινημάτων, την τοπική ανάπτυξη, τη διεθνή εμπειρία, τη γεωπολιτική κ.ά.

Claude Levi – Strauss

Δομική Ανθρωπολογία

Μετάφραση: Θεόδωρος Παραδέλλης

Εκδόσεις Κέδρος

Σελ. 488

Σ’ αυτή τη συλλογή δοκιμίων ο Levi-Strauss σκιαγραφεί το πεδίο της ανθρωπολογίας ως επιστήμης, παρουσιάζοντας αναλυτικά το μοντέλο του δομισμού στις ανθρωπολογικές θεωρήσεις, θέτει ζητήματα μεθοδολογίας και θεωρητικής ερμηνείας, στοχάζεται ως προς τη θέση και τη συμβολή της ανθρωπολογίας στις κοινωνικές επιστήμες.

Έντνα Ο’ Μπράιεν

Λόρδος Μπάιρον: Οι έρωτές του

Μετάφραση: Σοφία Σκουλικάρη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ. 196

Η ολοζώντανη βιογραφία της Έντνα Ο’ Μπράιεν διακρίνεται από λιτή ομορφιά, είναι υποδειγματικά ακριβής και επικεντρώνεται στις πολλές και ποικίλες γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του Μπάιρον. Αφηγηματικός πυρήνας της είναι το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον ίδιο, τη γυναίκα του και την ετεροθαλή αδελφή του – μια σχέση που κατέστρεψε τη φήμη του για πάντα.

Αντρέα Καμιλλέρι

Ίχνη στην άμμο

Μια υπόθεση για τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο

Μετάφραση: Φωτεινή Ζερβού

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ. 303

Ο εφιάλτης είναι η Φοράδα της Νύχτας, με τα τεράστια ρουθούνια και τις οπλές. Κατοικεί στη συνείδησή μας, βρίσκεται στο μελαγχολικό σκοτάδι των ενστίκτων, στα πάθη και τους πειρασμούς που τυφλώνουν, είναι ο απόηχος από τη θλίψη και τη νοσταλγία για τον χρόνο, που, ενώ προτιμάμε να μένει στάσιμος, εκείνος τρέχει, προσπερνάει και φεύγει.

Λέσλι Γκλάιστερ

Οι μεταμορφώσεις της Νίνα Τοντ

Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ. 381

Η Νίνα Τοντ δεν είναι μια γυναίκα που την προσέχεις με την πρώτη ματιά – δεν θέλει άλλωστε να προσελκύει τα βλέμματα. Ζει μια ήσυχη ζωή: συνηθισμένη δουλειά, σταθερός δεσμός, χωρίς εξάρσεις. Η γνωριμία της με τον Ρούπερ σε ένα ξενοδοχείο οδηγεί απλώς σε μια επιπόλαιη σχέση τής μιας βραδιάς ή έτσι θέλει να πιστεύει η Νίνα. Ο Ρούπερ όμως έχει διαφορετική γνώμη.

Ι. Μπίτζι

Τα δώδεκα Στραντιβάριους

Μετάφραση: Χρύσα Θ. Μπανιά

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ. 512

Ο Αντόνιους Στραντιβάριους υπήρξε ο πιο φημισμένος κατασκευαστής μουσικών οργάνων όλων των εποχών. Τα βιολιά του είναι μοναδικά, ικανά να παράγουν τον τέλειο ήχο. Γύρω στο 1680, στην Κρεμόνα της Ιταλίας, ένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τον επισκέπτεται μέσα στη νύχτα για να του αναθέσει ένα πρωτόγνωρο έργο: την κατασκευή δώδεκα έγχορδων οργάνων. Το 2003, στη Μαδρίτη, ο επιθεωρητής Ερέρο αναλαμβάνει να ερευνήσει τη στυγερή δολοφονία ενός πάμπλουτου Έλληνα εφοπλιστή που ζούσε εκεί. Στο μεταξύ, μια διάρρηξη χωρίς προφανές κίνητρο θέτει σε επιφυλακή τις Αρχές στη Γενεύη. Άραγε αυτά τα δύο συμβάντα έχουν κάποια σχέση με τη μυστική επίσκεψη που δέχτηκε ο Στραντιβάριους εκείνη τη νύχτα, πριν από τρεις αιώνες;

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33