search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:03
MENU CLOSE

Πρωτιά η Αργεντινή με οδηγό τον Μέσι

26.06.2014 06:22
Πρωτιά η Αργεντινή με οδηγό τον Μέσι - Media

Την πρωτιά στους ομίλους τους εξασφάλισαν Αργεντινή και Γαλλία με την παρέα του Μέσι να επικρατεί 3-2 της Νιγηρίας σε ένα θεαματικό παιχνίδι και τους «τρικολόρ» να μένουν στο μηδέν με αντίπαλο τον Ισημερινό.

Την πρωτιά στους ομίλους τους εξασφάλισαν Αργεντινή και Γαλλία με την παρέα του Μέσι να επικρατεί 3-2 της Νιγηρίας σε ένα θεαματικό παιχνίδι και τους «τρικολόρ» να μένουν στο μηδέν με αντίπαλο τον Ισημερινό.
 
Την Γαλλία ακολουθεί στη φάση των «16» η Ελβετία  που «χόρεψε» την Ονδούρα σε ρυθμό… Σακίρι (3-0), ενώ στον αγώνα των «απογοητευμένων» η Βοσνία κέρδισε με 3-1 το Ιράν και έδειξε πως μπορούσε να τα πάει και καλύτερα στο τουρνουά.
 
Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της Τετάρτης:
 
 
Νιγηρία-Αργεντινή 2-3
 
Αργεντινή και Νιγηρία πρόσφεραν ακόμη ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, με την ομάδα του Μέσι να επικρατεί 3-2 των Αφρικανών στο «Εστάντιο Μπέιρα-Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε.

Η Αργεντινή ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο με το απόλυτο σε νίκες, τερμάτισε πρώτη και στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει την δεύτερη από τον 5ο όμιλο Ελβετία, ενώ παρά την ήττα της η Νιγηρία κατετάγη δεύτερη και θα παίξει με την πρώτη ομάδα του ίδιου ομίλου, τη Γαλλία.


 
Το ξεκίνημα του αγώνα προοιωνιζόταν και την εξέλιξή του, αφού μόλις στο 4ο λεπτό το σκορ ήταν 1-1 (!). Ο Λιονέλ Μέσι «άνοιξε λογαριασμό» στο παιχνίδι στο 3΄, παίρνοντας το ριμπάουντ από το σουτ του Ντι Μαρία στο δοκάρι, αλλά στην επόμενη επίθεση οι «πράσινοι αετοί» ισοφάρισαν με ωραίο, τεχνικό σουτ του Αχμέντ Μούσα.
 
Η «αλμπισελέστε» κυριάρχησε στη συνέχεια, είχε έντονη επιθετική δραστηριότητα κι έχασε ευκαιρίες με τους Ιγκουαΐν, Αγουέρο και Ντι Μαρία, πριν ο Μέσι φτάσει τον Νεϊμάρ στην πρώτη θέση των σκόρερ σημειώνοντας το τέταρτο τέρμα του στο Μουντιάλ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
 
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Νιγηρία ισοφάρισε και πάλι με τον Μούσα (47΄), που τελείωσε άψογα τη φάση, αλλά οι «τρύπιες άμυνες» έδωσαν την ευκαιρία στον Μάρκος Ρόχο να γράψει (με προβολή) το 3-2 στο 50΄, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
 

 
Νιγηρία: Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβίγκι (80’ Νουαφόρ), Εμενίκε, Μίκελ, Οσανίουα, Ονάζι, Μπαμπατούντε (66’ Ουτσέμπο), Ομερούο. 

Αργεντινή: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (90' Μπίλια), Μέσι (63’ Άλβαρες), Μασεράνο, Ρόχο, Φερνάντεζ, Αγουέρο (37’ Λαβέτσι). 
 
 
 
Βοσνία-Ιράν 3-1
 
Η Βοσνία αποχαιρέτησε με νίκη το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, επικρατώντας με 3-1 του Ιράν στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής στον 6ο όμιλο.
 
Οι Βαλκάνιοι μετέβησαν με υψηλές προσδοκίες στη «χώρα του καφέ» αλλά προσγειώθηκαν ανώμαλα στην πραγματικότητα, καθώς το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό, τουλάχιστον όμως απέφυγαν την τελευταία θέση στον όμιλο, στην οποία έμειναν τελικώς οι Ιρανοί.


 
Η Βοσνία πήρε από την αρχή τον έλεγχο της συνάντησης, επέβαλε το ρυθμό της και διατήρησε συντριπτική κατοχή της μπάλας, που σε κάποιο σημείο του πρώτου ημιχρόνου έφτασε στο 70%. Με τους Ιρανούς σε παθητικό ρόλο το γκολ ήταν θέμα χρόνου και τελικά το πέτυχε ο Τζέκο στο 23ο λεπτό, ανοίγοντας λογαριασμό στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
 
Σε μια από τις ελάχιστες επιθετικές εξάρσεις τους οι Ασιάτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα, αλλά η προσπάθεια του Μασούντ σταμάτησε στο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.  Στο 59΄ ήταν η σειρά του Πιάνιτς να χριστεί σκόρερ, όταν ο μέσος της Ρόμα εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην ιρανική άμυνα και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.
 
Το Ιράν μείωσε με το πρώτο τέρμα του στη διοργάνωση, το οποίο σημείωσε ο  Γκουσανετζχάντ στο 82΄, αλλά δεν κατόρθωσε να επιστρέψει στο παιχνίδι αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βρσάγεβιτς έγραψε το 3-1 διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως με το γκολ που σημείωσαν οι Ιρανοί, κατάφεραν όλες οι ομάδες στο Μουντιάλ να σκοράρουν!
 

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Μπέγκοβιτς, Βρσάλιεβιτς, Σπάχιτς, Κολάσιντας, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο (84΄ Βίστσα), Σούσιτς (79’ Σαλίχοβιτς), Σούνιτς, Χάντζιτς (60’ Βράνιες). 

Ιράν: Χαγκιγκί, Χαΐ Σαφί (63’ Αλιρεζά), Χοσεϊνί, Αμίρχοσεϊν, Νεγκουνάμ, Μασούντ (46’ Χεϊνταρί), Αντρανίκ, Μονταζερί, Ρεζά, Ντετζάγκα (68’ Καρίμ), Μεχρντάντ
 
 
 
Εκουαδόρ-Γαλλία 0-0
 
Την πρώτη της απώλεια είχε η Γαλλία στο Μουντιάλ, μετά το 0-0 με τον Ισημερινό, παρ' όλα αυτά πήρε την πρώτη θέση του 5ου ομίλου και στην φάση των «16» της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία.
 
Πολύ γρήγορο ρυθμό είχε το ματς στο πρώτο 45λεπτο. Ο Ισημερινός διεκδίκησε με πάθος την πρόκρισή του στους «16» του Μουντιάλ, δεν κλείστηκε στην άμυνα, ενώ και οι Γάλλοι, παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές (έμειναν εκτός οι Ζιρού, Βαλμπουενά, Καμπάιγ), ήθελαν να κλείσουν με το 3Χ3 την φάση των ομίλων.
 
Οι δύο ομάδες είχαν από μία κλασική ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά. Πρώτα η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο 37΄, με την κεφαλιά του Πογκμπά μετά το κόρνερ του Γκρισμάν, να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο Ντομίνγκες, ενώ πέντε λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Ισημερινού να «αγγίξει» το γκολ, με την κεφαλιά του Ένερ Βαλένσια να διώχνει ενστικτωδώς ο Λιορίς.
 
Ο ρυθμός ήταν φρενήρης και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «τρικολόρ» να χάνουν τεράστια ευκαιρία με τον Γκρισμάν στο 47΄, όταν μετά το πλασέ που επιχείρησε και την απόκρουση του Ντομίνγκες η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ του Ισημερινού. Τα πράγματα δυσκόλεψαν για την ομάδα του Ρουέδα, μετά το 50ό λεπτό και την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Αντόνιο Βαλένσια για αντιαθλητικό χτύπημα στον Ντίνιε.
 
Οι Γάλλοι ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του ματς, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ισημερινού ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις τους. Δύο φορές με τον Πογκμπά και μία με το Μπενζεμά, οι «τρικολόρ» «άγγιξαν» το γκολ της νίκης, ενώ και οι αντίπαλοί τους απείλησαν, αν και με 10 παίκτες, στο 83΄, με το Λιορίς να κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Ιμπάρα.
 


 
Εκουαδόρ: Ντομίνγκες, Γκουάγκουα, Εράζο, Παρέδες, Νομπόα (90’ Καϊσέδο), Μοντέρο (63’ Ιμπάρα), Αγιόβι, Βαλέντσια, Μίντα, Αρόγιο (82’ Ατσιλέρ), Α. Βαλέντσια 

Γαλλία: Γιορίς, Σακό (61’ Βαράν), Μπενζεμά, Γκριζμάν (79’ Ρεμί), Ματουιντί (67’ Ζιρού), Σανιά, Ντιν, Σισοκό, Πογκμπά, Κοσελνί, Σνάιντερλιν
 
 
 
Ονδούρα-Ελβετία 0-3
 
Την πρόκριση στην φάση των «16» του παγκοσμίου κυπέλλου εξασφάλισε και η Ελβετία από τον 5ο όμιλο, μετά το 3-0 επί της αδιάφορης Ονδούρας. Στη συνέχεια της διοργάνωσης η ομάδα του Χίτσφελντ θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα την Αργεντινή.
 
Στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους η «σεμνή τελετή» κράτησε 31 λεπτά. Στο διάστημα αυτό η Ελβετία πέτυχε δύο γκολ και διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το παιχνίδι στη συνέχεια, φτάνοντας με άνεση στο στόχο της. 
 
Η ομάδα του Χίτσφελντ «άγγιξε» το γκολ με τη συμπλήρωση του 2ου λεπτού, όταν ο Σακίρι βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ που έπιασε απόκρουσε σωτήρια ο Βαγιαντάρες.


 
Ο επιθετικός της Μπάγερν, τέσσερα λεπτά αργότερα, με εξαιρετικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του τερματοφύλακα της Ονδούρας κι «έγραψε» το 1-0 για την Ελβετία.  
 
Το παιχνίδι έλαβε, ουσιαστικά, τέλος στο 31΄, όταν ο Σακίρι «χτύπησε» και πάλι μετά την ασίστ του Ντρμιτς και με το 2-0 οι Ελβετοί βρέθηκαν από πολύ νωρίς «αγκαλιά» με το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16», τη στιγμή που στο άλλο ματς του ομίλου ο Ισημερινός έμενε στο 0-0 με τη Γαλλία.
 
Στο δεύτερο μέρος η Ονδούρα προσπάθησε να μειώσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ στα πρώτα 20 λεπτά με τον Παλάσιος, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Ελβετοί στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια στην επανάληψη πέτυχαν το 3-0 πάλι με το Σακίρι, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ.
 

Ονδούρα: Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάρντες, Γκαρσία, Ο. Παλάσιος, Μπένγκτσον, Κόστλι (40’ Τ. Παλάσιος), Μπόνιεκ (77’ Ναχάρ), Εσπινόσα (46’ Μ. Τσάβες), Κλάρος, Μπέκελες 

Ελβετία: Μπενάλιο, Λιχτστνάινερ, Ινλέρ, Τσάκα (77’ Λανγκ), Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Μεχμέντι, Ντρμιτς (73’ Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σερ, Σακίρι (87’ Τζεμαϊλί) 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:03