search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:19
MENU CLOSE

Τηγανητά τυρομπαλάκια

26.06.2014 14:34
oldphotoscheese-balls1403793126.jpg

Μεζές στιγμής, που συνοδεύει ευχάριστα την κρύα μπίρα ή το κρασί σας.

Μεζές στιγμής, που συνοδεύει ευχάριστα την κρύα μπίρα ή το κρασί σας.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 20-25 ΤΜΧ.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 3-4 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
 250 γρ. ανθότυρο
250 γρ. φέτα
2 αυγά
1/4 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. τσαγ.  ψιλοκομμεο δυοσμο
1/2 φλιτζ. τσαγ. ψιλοκομμενο μαιντανο
Αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για την επικάλυψη
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο και τη φέτα με ένα πιρούνι.. Προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Αλευρώνουμε κυλώντας τα μπαλάκια σε πιάτο που έχουμε βάλει το αλεύρι  και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε σε πιάτο που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν το περίσσιο λάδι πριν σερβίρουμε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:18