20/02/2019 10:22:29

Τηγανητά τυρομπαλάκια

Τηγανητά τυρομπαλάκια - Media

Μεζές στιγμής, που συνοδεύει ευχάριστα την κρύα μπίρα ή το κρασί σας.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 20-25 ΤΜΧ.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 3-4 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
 250 γρ. ανθότυρο
250 γρ. φέτα
2 αυγά
1/4 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. τσαγ.  ψιλοκομμεο δυοσμο
1/2 φλιτζ. τσαγ. ψιλοκομμενο μαιντανο
Αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για την επικάλυψη
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο και τη φέτα με ένα πιρούνι.. Προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Αλευρώνουμε κυλώντας τα μπαλάκια σε πιάτο που έχουμε βάλει το αλεύρι  και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε σε πιάτο που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν το περίσσιο λάδι πριν σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.