search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:45
MENU CLOSE

Αστυνομικά

05.07.2010 09:16
Αστυνομικά - Media

Οι αστυνομικές ιστορίες είναι τα πιο απολαυστικά καλοκαιρινά αναγνώσματα που συνδυάζουν τα «καυτά» αινίγματα με την «ψυχρή» λογική της επίλυσής τους! Η νέα γενιά αστυνομικών αναγνωσμάτων διευρύνει τα στερεότυπα των παλιών περιπετειών και των ηρώων τους, κάνοντάς τα πιο συναρπαστικά, εναρμονισμένα με την πλούσια και ευφάνταστη πραγματικότητα της νέας εποχής.

Οι αστυνομικές ιστορίες είναι τα πιο απολαυστικά καλοκαιρινά αναγνώσματα που συνδυάζουν τα «καυτά» αινίγματα με την «ψυχρή» λογική της επίλυσής τους! Η νέα γενιά αστυνομικών αναγνωσμάτων διευρύνει τα στερεότυπα των παλιών περιπετειών και των ηρώων τους, κάνοντάς τα πιο συναρπαστικά, εναρμονισμένα με την πλούσια και ευφάνταστη πραγματικότητα της νέας εποχής.

Ισμαήλ Κανταρέ

Το ατύχημα

Μετάφραση: Τηλέμαχος Κώτσιας

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Σελ. 317

Πρόκειται για μια καλογραμμένη και πρωτότυπη στη σύλληψή της αστυνομική ιστορία, στην οποία κυριαρχεί το μυστήριο του… έρωτα. Η δράση συντελείται στην Αυστρία. Στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο, ένα ταξί με δυο επιβάτες, δίχως προφανή λόγο όπως θα διαπιστωθεί και από την έρευνα των αρχών, ξεφεύγει από την πορεία του και ανατρέπεται. Οι δυο επιβαίνοντες βρίσκουν ακαριαία τον θάνατο, ενώ ο οδηγός τού ταξί μεταφέρεται με χαμένες τις αισθήσεις στο νοσοκομείο. Κι όταν συνέρχεται, η κατάθεσή του δεν είναι διόλου διαφωτιστική. Οι επίπονες προσπάθειες να βρεθεί η άκρη τού νήματος δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, έτσι που οι αρχές, μπροστά στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την υπόθεση. Ο Κανταρέ πετυχαίνει σ’ αυτό το μυθιστόρημα, το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά τής αστυνομικής πλοκής, να αντικαταστήσει το μυστήριο μιας δολοφονίας με το μυστήριο του έρωτα.

Μινέτ Γουόλτερς

Η σκιά του χαμαιλέοντα

Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ. 516

Το μυθιστόρημα αρχίζει σαν δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, δίνοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο αναγνώστης, αφού θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Ένας άγγλος υπολοχαγός, ο Τσαρλς Άκλαντ, τραυματίζεται σοβαρά στη διάρκεια μιας επίθεσης που δέχτηκε η φάλαγγα των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στον πρόσφατο πόλεμο του Ιράκ. Επιστρέφει στην πατρίδα και μετά από μια σοβαρή επέμβαση ξυπνά σ’ ένα νοσοκομείο, δίχως αρχικά να έχει συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται και τι του έχει συμβεί. Όλα πάνω του έχουν αλλάξει, από το παραμορφωμένο του πρόσωπο μέχρι τον πάλαι ποτέ ήπιο και προσηνή του χαρακτήρα. Σαν ένας άλλος, ο ουσιαστικά πρώην Τσαρλς Άκλαντ, κόβει κάθε σχέση με το παρελθόν του.

Στιγκ Λάρσον

Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας

Μετάφραση: Γιώργος Μαθόπουλος

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ. 800

Στο βιβλίο αυτό, η απίθανη Λίσμπετ Σαλάντερ, ένα κορίτσι μόλις 27 χρόνων, με μια σταλιά μπόι που δεν ξεπερνά το ένα και πενήντα, θα δημιουργήσει έναν στρόβιλο ενδιαφέροντος που θα απογειώσει την ανάγνωση. Τα πράγματα για τη Λίσμπετ Σαλάντερ, βασική ηρωίδα αυτής της ιστορίας-θρίλερ, δεν είναι ρόδινα. Έχει δεχτεί μια σφαίρα στο κεφάλι, κι από τον θάλαμο της εντατικής όπου βρίσκεται οδηγείται με ασυνήθιστη φρούρηση κατευθείαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την καθόλου ευχάριστη κατηγορία τριών φόνων. Εκείνη ωστόσο, εκτός από τη σφαίρα, έχει καρφωμένη στο κεφάλι της την εκδίκηση για τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τη δολοφονήσει.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:42