search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:30
MENU CLOSE

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα – Σε ύφεση οι φωτιές σε Κορινθία- Αγιόκαμπο

27.06.2014 05:36
Πυρκαγιά στην Κυνουρία - Media

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, η οποία έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα. Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε χθες στον Αγιόκαμπο Λάρισσας, σε εξέλιξη η φωτιά στη Μαλεσίνα. 

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, η οποία έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα.
 
Ισχυρές δυνάμεις με 36 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Πελοπόννησο και την Αττική με 72 πυροσβέστες, 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, 20 εθελοντές πολίτες και μια υδροφόρα του Δήμου Κορινθίων, επιχειρούν να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο η οποία τις απογευματινές ώρες ήταν πολύ επικίνδυνη και κάηκε ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο.
 
Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυραγός, που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου κι ήταν επιχειρησιακός αξιωματικός στη φωτιά. Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δεν διατρέχει κίνδυνο.
 
Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στη Μαλεσίνα, βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με την πυροσβεστική.
 
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 26 οχήματα με 60 πυροσβέστες, 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη. Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση.

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε χθες στον Αγιόκαμπο Λάρισας η οποία βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο βρίσκονται 11 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 30 πυροσβέστες.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Υψηλός θα είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης), καθώς και την χρήση υπαίθριων ψησταριών και την ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου η καύση των αγρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:29