14/12/2018 20:24:48
22.10.2009

Οι πρώτες κινήσεις για τα ΜΜΕ(Δημοσιεύτηκε στο "Π' 22/10/2009)

Φουριόζα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί της, που προσπαθούν να μεταρρυθμίσουν ό,τι μεταρρυθμίζεται και να διορθώσουν, όπου τους παίρνει, τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας.

Μέσα σε αυτή τη δίνη των μεταρρυθμίσεων, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, κατά την κατάθεση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, άνοιξε – επιτέλους και κάποιος στα σοβαρά – την υπόθεση «διαφάνεια και ΜΜΕ».

Προσδιόρισε την… τρισδιάστατη επιθυμία της κυβέρνησης και της κοινωνίας λέγοντας πως «θέλουμε ένα πολιτικό σύστημα διαρκώς ελεγχόμενο αλλά ποτέ εξαρτώμενο, θέλουμε ΜΜΕ διαρκώς κρινόμενα από τους πολίτες αλλά ποτέ χειραγωγούμενα από το κράτος και, τέλος, θέλουμε ΜΜΕ που λειτουργούν με διαφανή οικονομικά και με βιωσιμότητα που διασφαλίζει την ανεξαρτησία τους και τις θέσεις εργασίας».

Έτσι, πατώντας στα τρία αυτά «θέλω» όρισε και τις περαιτέρω κινήσεις της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ.

Η πρώτη κίνηση θα αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών για ψηφιακή εκπομπή, με ταυτόχρονη υποχρέωση όσων ήδη εκπέμπουν και αδειοδοτηθούν για αναλογική εκπομπή μέχρι την οριστική κατάργησή της το 2012.

Δεύτερον, θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα διαφάνειας και ορθολογική κατανομή της κρατικής διαφήμισης αλλά και της διαφημιστικής δαπάνης των επιχειρήσεων και των οργανισμών του Δημοσίου.

Τι πιστεύουν πως θα πετύχουν με τις δύο αυτές κινήσεις; Πρώτα θα καταφέρουν να βάλουν σε μια τάξη την ασυδοσία στις άδειες εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος και έπειτα θα «τακτοποιήσουν» τις όποιες αδικίες στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης, όπου τα τελευταία χρόνια επικρατούσε το απίστευτο μπάχαλο.

Λέτε να πιάσει; Ο χρόνος θα δείξει

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.