search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:37
MENU CLOSE

Η δικαίωση δικαστικών και ενστόλων ανοίγει την πόρτα και για άλλους κλάδους

28.06.2014 07:54
Η δικαίωση δικαστικών και ενστόλων ανοίγει την πόρτα και για άλλους κλάδους - Media

Η δικαίωση δικαστικών και ενστόλων από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την επιστροφή των μισθολογικών περικοπών ανοίγει την πόρτα και για άλλες κατηγορίες, όπως οι πανεπιστημιακοί, οι διπλωμάτες και οι γιατροί. 

Η δικαίωση δικαστικών και ενστόλων από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την επιστροφή των μισθολογικών περικοπών ανοίγει την πόρτα και για άλλες κατηγορίες, όπως οι πανεπιστημιακοί, οι διπλωμάτες και οι γιατροί. 

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου στην περίπτωση των πανεπιστημιακών οι διεκδικήσεις τους για επιστροφή στις προ Αυγούστου 2012 αποδοχές δεν έχουν ακόμα κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

Στην περίπτωση των διπλωματών η απόφαση δεν μπορεί να προδικαστεί, δεδομένου ότι το σκεπτικό της απόφασης για τους ένστολους είναι ότι ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα» του Δημοσίου.

Εν αναμονή της απόφασης της Δικαιοσύνης τηρούν και οι γιατροί.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι αποφάσεις επί των προσφυγών αναμένονται με το επόμενο δικαστικό έτος (από τον Σεπτέμβριο του 2014), και σε όλες τις περιπτώσεις μοιάζουν με γρίφο για δυνατούς λύτες.

Στην κυβέρνηση, πάντως, αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τη δαπάνη, η οποία θα ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα αναζητηθούν τρόποι περιορισμού του κόστους επαναφοράς των μισθών των ενστόλων, συμψηφίζοντάς το με άλλου είδους παροχές και οφέλη της συγκεκριμένης κατηγορίας, όπως για παράδειγμα το κοινωνικό μέρισμα.

Το πρόβλημα όμως για το οικονομικό επιτελείο είναι μεγαλύτερο από τα αναδρομικά και έχει να κάνει με την μόνιμη δαπάνη που θα πρέπει να περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2014 και είναι 200 εκατ. ευρώ για τους ενστόλους και 70 εκατ. ευρώ για τους δικαστικούς, που πάντως έχει υπολογιστεί στο Μεσοπρόθεσμο.

Έτσι η διαπραγμάτευση με την τρόικα ξεκινά με επιπλέον δημοσιονομικό κενό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

Πηγή: in.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:35