search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:58
MENU CLOSE

Από ένα ταμείο όλες οι συντάξεις

28.06.2014 09:55
Ποιοί μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2017 - Media

Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων δημιουργείται, έως το τέλος του έτους. Ο νέος φορέας θα απονέμει τις συντάξεις για όλα τα Ταμεία.

Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων δημιουργείται, έως το τέλος του έτους, με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας  Ι.Βρούτση. Ο νέος φορέας θα απονέμει τις συντάξεις για όλα τα Ταμεία, ενώ θα δέχεται ενιαία όλες τις αιτήσεις που αφορούν κύριες ή επικουρικές, συντάξεις και τα εφάπαξ. Όπως αναφέρει  ο κ. Βρούτσης  σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Ημερησία»,  «στο εξής, η απονομή της σύνταξης με την υποστήριξη και του πληροφοριακού συστήματος "'Ατλας", θα είναι υπόθεση λίγων ημερών».
 
 Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι δεν πρόκειται να θιγούν καθόλου οι παροχές και οι συντάξεις και εξαγγέλλει βελτίωση της ρύθμισης των οφειλών προς τα ταμεία, για όσους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, καθώς επίσης  και την παροχή της δυνατότητας σε μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους να επιλέγουν χαμηλότερες κατηγορίες ασφάλισης, πληρώνοντας λιγότερα ασφάλιστρα.  Επίσης αποκλείει  το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις, μετά την εφαρμογή αντίστοιχης ρήτρας στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό εργασίας  δεν θα απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του ασφαλισμένου, αλλά η διαδικασία θα ξεκινά με μία απλή ηλεκτρονική αίτηση.  Το Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων, θα στελεχωθεί με υπαλλήλους από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι θα έχουν άμεση πρόσβαση στο ασφαλιστικό βιογραφικό του κάθε ασφαλισμένου ακόμα και αν έχει διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό του καθεστώς
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15