search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:41
MENU CLOSE

Ολοκληρώνεται το συνέδριο του Ποταμιού με την εκλογή προέδρου

29.06.2014 07:25
Έχει «καψούρα» να βοηθήσει τη χώρα ο Σ.Θεοδωράκης - Media

«Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου του κόμματος. Σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου, θα εκδοθούν τα συμπεράσματα και θα εκλεγούν ο πρόεδρος και οι 30 περιφερειάρχες.

«Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια των εργασιών της δεύτερης μέρας του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος. Σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου, θα εκδοθούν τα συμπεράσματα και θα εκλεγούν ο πρόεδρος και οι 30 περιφερειάρχες.
 
 Δηλώνοντας «πάρα πολύ αισιόδοξος» ο Στ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι το εγχείρημα «είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη γιατί μετά από δεκαετίες γεννιέται στην Ελλάδα ένα κόμμα χωρίς να έχει στα σπλάχνα του ή στη σκέψη των ιδρυτών του, ένα άλλο κόμμα» και επισήμανε ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ αυστηροί και προσεκτικοί για τα πρόσωπα που θα επιλέξουν έχοντας κατά νου ότι «δεν υπάρχουν λίστες αρεστών ή μη αρεστών προσώπων» για την αυριανή ψηφοφορία.
 
Γιώργος Καμίνης: «Ποθούμε ένα ποτάμι αλλαγών»
 
Ιδιαίτερα θερμός ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε: «Χαιρετίζω το συνέδριο σας. Χαιρετίζω σημαίνει χαίρομαι: που υπάρχετε και που προσπαθείτε για να ανοίξετε ένα δρόμο. Ναι. Χρειαζόμαστε έναν καινούργιο δρόμο, με την ορμή, την καθαρότητα, την αέναη κίνηση του νερού. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στη χώρα μας που ποθεί και πασχίζει για ένα ποτάμι αλλαγών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμίνης είπε ακόμα ότι οι πολίτες δεν ψάχνουν μόνο νέα κόμματα, επισημαίνοντας: «Πάνω από όλα γυρεύουν άλλους τρόπους να ζούν και να συνυπάρχουν. Ψάχνουν άλλο κράτος, νέους δημοκρατικούς θεσμούς, ένα καινούργιο νόημα συμμετοχής στα κοινά.»

«Θέλουμε επειγόντως, όχι μόνο ένα αλλά πολλά διαφορετικά ποτάμια. Το καθένα με τις πηγές του και τη διαδρομή του. Που δεν θα χάνονται όμως μοναχικά, αλλά θα συναντιούνται για να ανακατέψουν τα νερά των ιδεών τους και να πολλαπλασιάσουν την ορμή τους», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Γιάννης Μπουτάρης: «Μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες»
 
Γιάννης Μπουτάρης: «Σημαντική συμβολή του Ποταμιού στην ελληνική πολιτική ζωή»
 
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε: «Με τον Σταύρο Θεοδωράκη, και τώρα πια πιστεύω και με το Ποτάμι, μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον αυτού του τόπου. Βάζουμε παρόμοιες προτεραιότητες για το τι πρέπει να αλλάξει για να πάει η χώρα μπροστά.»

«Η πιο σημαντική συμβολή του Ποταμιού στην ελληνική πολιτική ζωή είναι ο μεταρρυθμιστικός αέρας που φέρνει. Χωρίς να έχει βαρίδια και εξαρτήσεις από το παρελθόν, μπορεί να προχωρήσει πολλές από τις καινοτόμες ιδέες που προτείνουν τα μέλη του», σημείωσε, προσθέτοντας: «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής τέτοιες ιδέες σκοντάφτουν στη χώρα μας σε συντεχνιακές νοοτροπίες που ζημιώνουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Οι Έλληνες δεν έχουμε κέρατα. Είμαστε άνθρωποι όπως όλοι οι άλλοι. Όμως, αυτό που δεν έχει ακόμη η Ελλάδα και τη διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες είναι μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:41