search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:22
MENU CLOSE

«Πίστη και αισιοδοξία» από τον Σάντος για τον σημερινό αγώνα

29.06.2014 09:36
«Καίει» την ΕΠΟ ο Σάντος - Media

Την πίστη και την αισιοδοξία του, ότι η Ελλάδα θα τα πάει καλά, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου στο Ρεσίφε, ενόψει του αγώνα με την Κόστα Ρίκα (23:00) για την φάση των "16" του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Την πίστη και την αισιοδοξία του, ότι η Ελλάδα θα τα πάει καλά, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου στο Ρεσίφε, ενόψει του αγώνα με την Κόστα Ρίκα (23:00) για την φάση των "16" του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
 
Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι περιμένει ένα πολύ δύσκολο αγώνα. «Η Κόστα Ρίκα έδειξε στους ομίλους ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι οργανωμένη, συγκεντρωμένη, ανταγωνιστική. Περιμένουμε ότι θα παίξουμε με μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την Κόστα Ρίκα. Ένας θα κερδίσει. Έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικά στιλ, ελπίζω να κερδίσει η Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
«Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις της Κόστα Ρικα που είναι πολύ καλές. Μοιάζουμε αλλά έχουμε και διαφορές. Παίζουν 4-5-1 κάποιες φορές, που εμείς δεν παίζουμε. Αν δούμε προσεκτικά τους δύο αγώνες, θα δούμε. Εμείς θα κάνουμε κάτι περισσότερο από τις αντεπιθέσεις. Θα είμαστε προσεκτικοί γιατί η Κόστα Ρίκα έχει καλές αντεπιθέσεις» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος δεν περιμένει εκπλήξεις από το παιχνίδι της Κόστα Ρίκα. «Δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Δεν βλέπω γιατί να αλλάξει η Κόστα Ρίκα τον τρόπο που έπαιζε μέχρι τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Για τον Καρνέζη, ανέφερε ότι έκανε προπόνηση κανονικά και παίξει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. «Αν οι γιατροί δώσουν το ΟΚ, θα παίξει. Έχει ένα πόνο στην πλάτη. Δεν ξέρω αν είναι χρυσή ευκαιρία, χρυσό επίτευγμα θα είναι να φτάσουμε στον τελικό. Γράφουμε ιστορία. Μόνο 8 ομάδες έχουν κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα είναι ευκαιρία».
 
Ο Φερνάντο Σάντος ρωτήθηκε και για τα πέναλτι και υποστήριξε με νόημα ότι «σήμερα δεν κάναμε ειδική προπόνηση για τα πέναλτι, δεν είχαμε και τέρμα…».
 
Για το τι θα γίνεται στην κερκίδα, ανέφερε: «Οι παίκτες μου θα ασχοληθούν με την Κόστα Ρίκα, όχι με τις κερκίδες. Βλέπω φυσικό οι Βραζιλιάνοι να υποστηρίζουν μια λατινοαμερικάνικη ομάδα. Δεν ξέρω αν δεν τους αρέσει για κάποιο λόγο η Ελλάδα. Δεν θα το πάρουμε κατάκαρδα. Και άλλα τρία ματς να παίξουμε, μπορεί να είναι έτσι. Η Βραζιλία μπορεί να μιλά την ίδια γλώσσα με εμένα αλλά υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Τι να κάνουμε;».
 
Σχετικά με τα φαβορί του τουρνουά, σχολίασε: «Σίγουρα κάποιες ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες. όταν αρχίζουν οι νοκ άουτ αγώνες είναι διαφορετική κατάσταση. Στην πρώτη φάση κάτι μπορεί να διορθώσεις. όπως έχουν πει κι άλλη, αν είσαι σε κακή μέρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Φυσικά όμως υπάρχουν φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο».
 
 
Ο Φερνάντο Σάντος σχολίασε και την αποχώρησή του από την Εθνική μετά το μουντιάλ, τονίζοντας ότι «έτσι είναι με τα συμβόλαια. Τελειώνουν στις 30 Ιουνίου. Εμένα λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά έτσι είναι. Άλλοι είναι στην ίδια θέση, άλλοι δεν έχουν καθόλου συμβόλαιο. Αν η ομάδα προκριθεί, θα συνεχίσουμε».
 
Για τον αποκλεισμό των μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων, σχολίασε ότι «η ευθύνη είναι η ίδια για όλες τις ομάδες. Άλλες είναι από την Ευρώπη, άλλες από Ασία. όλες οι ομάδες κάτι κουβαλούν. Δεν μας ενδιαφέρει ότι κάποιες ομάδες αποκλείστηκαν, δεν κουβαλάμε εμείς κάποια ευθύνη. Εμείς ως ομάδα περάσαμε και θέλουμε να δείχνουμε σε κάθε ματς ότι αξίζουμε το σεβασμό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:22