search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:19
MENU CLOSE

«Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή» λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης (Video)

01.07.2014 07:49
«Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή» λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης (Video) - Media

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι με την παρούσα σύνθεσή του το κοινοβούλιο μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφεύγοντας τις εκλογές, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν είναι απαραίτητο ο επόμενος Πρόεδρος να είναι πολιτικό πρόσωπο.

«Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «δεν θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει βουλευτές».  
 
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, αναφορικά με τους βουλευτές που συνομιλούν με το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί και πως συζητούν «όχι για το τι πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, αλλά μέσα στην κοινωνία». Στην ερώτηση αν θεωρεί «δικούς του» τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο και το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανό, απάντησε πως «ο καθένας έχει τη δική του πολιτική ευθύνη».
 
Αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι με την παρούσα σύνθεσή του το κοινοβούλιο μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφεύγοντας τις εκλογές, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν είναι απαραίτητο ο επόμενος Πρόεδρος να είναι πολιτικό πρόσωπο.
 
«Δεν υπάρχει καμία προσωπικότητα σε αυτή τη χώρα που να μπορεί να αναδειχθεί στην Προεδρία; Πρέπει πάντοτε να αναζητούμε πολιτικό πρόσωπο;» διερωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αναφέροντας επίσης ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα ο ίδιος είναι «θεσμικός», όπως και η πλειονότητα του ελληνικού λαού, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για το πρόσωπο που θα αναδειχθεί στο ύπατο αξίωμα.
 
Οι συμμαχίες και το Ποτάμι
 
Για το ζήτημα των κυβερνητικών συμμαχιών, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα τις καθορίσει με την ψήφο του. Ειδικότερα, δήλωσε πως ο λαός θα πρέπει να επιλέξει κάποιον με ευρωπαϊκή λογική, ανθρωπιστική λογική και που θα «ισορροπήσει είτε τις ακρότητες της Ν.Δ. είτε τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φτιάξουν μια κοινή επιτροπή διαπραγμάτευσης του χρέους με την ευθύνη και το μάτι στην επόμενη γενιά», καθώς όπως είπε «το χρέος δεν είναι διευθέτηση μεταξύ μας. Θα το πληρώσουν και τα παιδιά μας. Μιλάμε για πενήντα και εβδομήντα χρόνια…». Επιπλέον ανέφερε ότι το Ποτάμι ζητάει εθνική συνεννόηση σε ότι αφορά τις εξαγωγές, το ασφαλιστικό, την Υγεία και την Παιδεία.
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως στο κόμμα του δε «λιγουρεύονται» καρέκλες και δεν θα κάνουν συζητήσεις κάτω από τα τραπέζια, αντίθετα οι συνεργασίες θα κριθούν με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων στις συγκεκριμένες απόψεις και προτεραιότητες που θα δημοσιοποιήσει το Ποτάμι την προεκλογική περίοδο.
 
Αναφερόμενος στο πρόσφατο συνέδριο του Ποταμιού στο Λαύριο ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «ήταν ένα συνέδριο που δεν είχε σχέση με την γκρίζα ατμόσφαιρα των παλιών κομματικών συνεδρίων. Υπήρχε πολύς νέος κόσμος, υπήρχαν πολλά χαμόγελα και υπήρχαν πάρα πολλές απόψεις». 

Παρακολουθήστε τα βίντεο της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη στο Mega από το enikos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:19