search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:50
MENU CLOSE

Γύρισαν την πλάτη στον ύμνο της Ευρώπης οι ευρωσκεπτικιστές (Video)

01.07.2014 17:06
Γύρισαν την πλάτη στον ύμνο της Ευρώπης οι ευρωσκεπτικιστές (Video) - Media

Με την πλάτη γυρισμένη υποδέχτηκαν οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές την ανάκρουση του ύμνου της Ευρώπης, δίνοντας μία πρώτη «γεύση» για το τι πρόκειται να επακολουθήσει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  
Με την πλάτη γυρισμένη υποδέχτηκαν οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές την ανάκρουση του ύμνου της Ευρώπης, δίνοντας μία πρώτη «γεύση» για το τι πρόκειται να επακολουθήσει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Δεκάδες ευρωβουλευτές, προερχόμενοι από ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, γύρισαν την πλάτη τους τη στιγμή που άρχισε η ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου στο ημικύκλιο, πριν από την ψηφοφορία με την οποία εξελέγη πρόεδρος του Σώματος ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς.

Οι ευρωβουλευτές του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, του κόμματος που κέρδισε τις ευρωεκλογές στη Γαλλία, παρέμειναν καθιστοί καθ' όλη τη διάρκεια του ύμνου, που προέρχεται από την Ωδή στη Χαρά του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Ο ύμνος και η ευρωπαϊκή σημαία "είναι τα δύο σύμβολα της υποδούλωσής μας σε μια πολιτική ένωση την οποία απορρίπτει ο βρετανικός λαός", δήλωσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Πολ Νάταλ, που προέρχεται από το ευρωφοβικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ.

Πολλοί ευρωβουλευτές, εξοργισμένοι με τη στάση αυτή, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους μέσω του Twitter. Ο Γάλλος Φιλίπ Ζουβέν, που ανήκει στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χαρακτήρισε τους ευρωφοβικούς "ηλίθιους”. "Η απόρριψη της αδελφοσύνης δε θα οδηγήσει σε πρόοδο", διακήρυξε επίσης η φιλελεύθερη ευρωβουλευτής Σιλβί Γκουλάρ, κάνοντας λόγο για "ανθρώπους χωρίς ντροπή".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:49