search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:26
MENU CLOSE

Η μεγάλη μάχη για τη «μικρή ΔΕΗ»

02.07.2014 07:10
Η μεγάλη μάχη για τη «μικρή ΔΕΗ» - Media

Η μεγάλη μάχη φαίνεται ότι ξεκινάει για τη ΔΕΗ, από τη μία πλευρά, οι κινητοποιήσεις του κόσμου, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ και ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στην πώληση και από την άλλη η κυβέρνηση που φαίνεται αποφασισμένη να εκπληρώσει και τη συγκεκριμένη απαίτηση της τρόικας.

Η μεγάλη μάχη φαίνεται ότι ξεκινά για τη ΔΕΗ, από τη μία πλευρά, οι κινητοποιήσεις του κόσμου, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ και ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στην πώληση και από την άλλη η κυβέρνηση που φαίνεται αποφασισμένη να εκπληρώσει και τη συγκεκριμένη απαίτηση της τρόικας.
 
Η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» ξεκινάει σήμερα στο Κοινοβούλιο, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 6 το απόγευμα και αναμένεται θυελλώδης.
 
Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ φαίνονται αποφασισμένοι να οδηγήσουν τη μάχη στα άκρα και από σήμερα ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και δηλώνουν ότι «σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει παραγωγή ρεύματος θα υπάρξει απεργία». Παράλληλα αύριο το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ καλεί σε παναττικό συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.
 
«Η αποκλειστική ευθύνη για ό,τι θα ακολουθήσει δεν ανήκει στη ΓΕΝΟΠ, που είναι αμυνόμενη αυτή τη στιγμή, αλλά στην κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας» αναφέρει ο Νίκος Φωτόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ, μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
 
Η κυβέρνηση έχει ήδη απαντήσει με απειλές για επιστράτευση των απεργών, με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη και του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου. Ταυτόχρονα με τις απειλές για επιστράτευση, η κυβέρνηση παίζει και το χαρτί του …τουρισμού, επικαλούμενη ότι η ενδεχόμενη απεργία θα προκαλέσει προβλήματα στις τουριστικές περιοχές της χώρας.
 
Σχετικά με το θέμα της επιστράτευσης ο Νίκος Φωτόπουλος σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» τονίζει ότι «εμείς θα ασκήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας. Το δικαίωμα στην απεργία. Εάν πάλι η κυβέρνηση δεν θέλει να απεργήσουμε υπάρχει η εξής πρόταση, η οποία είναι πάρα πολύ απλή και βαθύτατα δημοκρατική: Πριν προβεί στην ψήφιση του νομοσχεδίου, ας ρωτήσει τον ελληνικό λαό, ποια θέλει να είναι η τύχη που θα έχει η τελευταία βαριά βιομηχανία της χώρας. Αν ο κυρίαρχος λαός αποφασίσει ότι πρέπει να πουληθεί, εμείς δεν θα βγάλουμε ανάσα».
 
Σκληρή μάχη και από τον ΣΥΡΙΖΑ
 
Στο πλευρό των εργαζομένων έχει ήδη ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι δεν θα γίνει αποδεκτό το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας, έγινε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει αποφάσεις που υποθηκεύουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας.
 
Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Αμύνταιο σε μία συμβολική επίσκεψη στον υδροηλεκτρικό σταθμό και στο ορυχείο της περιοχής.
Χθες ο Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στο συλλαλητήριο των κοινωνικών φορέων και κατοίκων της Μεγαλόπολης ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το Παναττικό συλλαλητήριο στη Χαλκοκονδύλη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:26