search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:08
MENU CLOSE

Οι Γερμανοί δε χρειάζονται δανεικά….

02.07.2014 11:36
Οι Γερμανοί δε χρειάζονται δανεικά…. - Media

Για πρώτη φορά από το 1969, ο  γερμανικός προϋπολογισμός του 2015 δεν περιλαμβάνει δανεισμό…

Για πρώτη φορά από το 1969, ο  γερμανικός προϋπολογισμός του 2015 δεν περιλαμβάνει δανεισμό…
 
Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης συνασπισμού υπό την Α. Μέρκελ ενέκρινε  το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, που προβλέπει ότι για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και πλέον η Γερμανία δεν θα εκδώσει καθόλου καθαρό χρέος.
 
Το χαμηλό επίπεδο ανεργίας και η αδιάλειπτη ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας έχουν εξασφαλίσει φορολογικά έσοδα τα οποία ανέρχονται σε ιστορικά υψηλά, ενώ η εκμηδένιση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας μειώνει αισθητά το χρηματοοικονομικό άχθος της εξυπηρέτησης του χρέους του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο ανέρχεται σε 1,3 τρισεκ. ευρώ.
 
Η ευνοϊκή συγκυρία θα επιτρέψει στη γερμανική κυβέρνηση να καλύψει κρατικές δαπάνες ύψους 300 δισεκ. ευρώ την επόμενη χρονιά χωρίς να προχωρήσει στην έκδοση ούτε ενός νέου κρατικού ομολόγου. Είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό από το 1969.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53