search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:25
MENU CLOSE

Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση της ΣΠΦ στο αυτοκίνητο του Έλληνα πρόξενου

02.07.2014 16:13
Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση της ΣΠΦ στο αυτοκίνητο του Έλληνα πρόξενου - Media

Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Έλληνα προξένου στο Βερολίνο, Άρη Ραδιόπουλου, σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών».

Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Έλληνα προξένου στο Βερολίνο, Άρη Ραδιόπουλου, σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών», με προκήρυξη που ανήρτησε στον ιστότοπο linksunten.indymedia.org.

Η προκήρυξη είναι γραμμένη στη γερμανική γλώσσα και τιτλοφορείται «δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του τέρατος που διατηρεί το σύστημα στη ζωή».

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στην οικονομική κρίση, όπου, όπως αναφέρεται, «εξουσιάζοντες δημοκράτες αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο».

Εκτεταμένη αναφορά γίνεται και στην κρατική καταστολή, που, σύμφωνα με την προκήρυξη, επικεντρώνεται στην αντίσταση που υπάρχει ακόμη στις φυλακές, με την δημιουργία καινούργιων φυλακών ασφάλειας και την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων», εκείνων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη 2008.

Όπως υποστηρίζεται, στην καταστολή του «αντιστασιακού πνεύματος» των κρατουμένων συμμετέχει πλήθος ειδικών σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας που έχουν έρθει από το εξωτερικό. «Δεν θέλουμε να παρατηρούμε αυτή την εξέλιξη άπρακτοι όπως πολλοί άλλοι που έχουν πάψει να αγωνίζονται. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα από τα «σκυλάκια του καναπέ τους» στο ήσυχο Βίλμερσντορφ».

Τέλος, η «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» εκφράζει την αλληλεγγύη της στους φυλακισμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές και θυμίζει την περίπτωση του Ιλία Καρέλι, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «δολοφονήθηκε από δολοφόνους που ονομάζονται φύλακες φυλακών».

Με πληροφορίες από: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10