search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:45
MENU CLOSE

Διαδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Η γειτονιά μας δε θα γίνει Παλέρμο»

03.07.2014 06:15
Διαδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Η γειτονιά μας δε θα γίνει Παλέρμο» - Media

Με κεντρικό σύνθημα «η γειτονιά μας δεν θα γίνει Παλέρμο» το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση που διοργανώνεται σήμερα στην περιοχή, ενάντια στην συνεχιζόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης όσων επιδιώκουν να συζητήσουν για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.

 
Με κεντρικό σύνθημα «η γειτονιά μας δεν θα γίνει Παλέρμο» το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση που διοργανώνεται σήμερα στις 19:00 στην περιοχή, ενάντια στην συνεχιζόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης όσων επιδιώκουν να συζητήσουν για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μετοι κάτοικοι, «από τις 29 Μάη 2014 οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό τη συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 9 Μάη στη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος του κράτους. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκδήλωσης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ.
 
Τα παραπάνω  δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη επεισόδιο της επίθεσης των οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και του στρατού του εναντίον πολιτών που ήθελαν απλά να συζητήσουν. Ο κυρίαρχος τύπος δεν μένει φυσικά αμέτοχος και συμμετέχει πρόθυμα στη σιγή νεκροταφείου που επιχειρούν να επιβάλουν οι επίδοξοι μιμητές του Βόλου και του Πειραιά.
 
Εξακολουθούμε να θεωρούμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ το δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας. Αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που βάζουν άμεσα σε κίνδυνο το Αλσος και θέτουν υπό απειλή συνολικά τη γειτονιά μας και το χαρακτήρα της, ως περιοχή κατοικίας.
 
Μετά και τα γεγονότα της Παρασκευής 20/06 (αντισυγκέντρωση, επίθεση με δολοφονικό χαρακτήρα σε κατοίκους, βανδαλισμοί στον αυτοδιαχειρίζόμενο χώρο Στρούγκα), αναβλήθηκε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ως μοναδικό θέμα το Αλσος, όσο και η εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ την επομένη, την οποία διοργάνωναν οι από 1/9 νέοι δήμαρχοι, της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της Νέας Ιωνίας. Βλέπουμε όλοι πλέον στην πράξη πως ο επελαύνων φασισμός έρχεται στην αρχή για τους άλλους και στη συνέχεια για όλους. Το «πείραμα της Φιλαδέλφειας» δεν αφορά μόνο τους κατοίκους, την πόλη και το δάσος της, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα και χρειάζεται συλλογική απάντηση.
 
Καλούμε τους συμπολίτες μας, τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σωματεία εργαζομένων, την κάθε ελεύθερη φωνή, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας. Για να βρεθούμε όλοι μαζί εκεί που κερδήθηκαν όλα. Στους δρόμους! Για να μπορέσουμε επιτέλους να συζητήσουμε!»

ΑΔΕΔΥ: Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στις εποχές του παρακράτους

Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των κατοίκων εκφράζει η ΑΔΕΔΥ.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής» «εμπεριέχει άρθρα που πλήττουν άμεσα την περιοχή Νέας Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας και την πόλη που παύει πλέον να θεωρείται αμιγής τόπος κατοικίας ενώ το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, παραδίδεται στις ορέξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων.
 
Ειδικότερα:
 
• Με τα άρθρα 8, 9 και 11 ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας συμπεριλαμβάνεται στην Χωρική Υποενότητα Κεντρικής Αθήνας, όπου «προβλέπεται να αναπτυχθούν δραστηριότητες επιτελικής διοίκησης, χρηματοπιστωτικές, γραφείων και εδρών επιχειρήσεων, εμπορίου, τουρισμού, εκπαίδευσης και πολιτισμού» και οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζονται ως ένας πληθυσμός που πρέπει να «συγκρατηθεί», μιας και η γειτονιά θα χάσει τον χαρακτήρα της, ως περιοχή κυρίως κατοικίας.
 
• Με τα άρθρα 18 και 19 του νομοσχεδίου το Άλσος μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο Νέας Φιλαδέλφειας, η διαχείριση του οποίου στη συνέχεια θα περάσει από το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής». Το άλσος δεν θα υπάγεται πλέον στην αρμοδιότητα του δήμου αλλά ενός φορέα που θα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.
 
• Με τα άρθρα 81 και 82 αποχαρακτηρίζεται -με κατάφωρα αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις- ο δασικός χαρακτήρας του Άλσους, καθώς παραχωρούνται άμεσα 6 στρέμματα και στη συνέχεια άλλα 23 στρέμματα (5% της συνολικής έκτασης του Άλσους) «για την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων».
Τα ίδια ιδιωτικά συμφέροντα, που η κυβέρνηση τους ανοίγει την όρεξη, θεωρούν ότι έχουν το ελεύθερο να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους και διά της πυγμής.
Την ίδια μέρα που το νομοσχέδιο-έκτρωμα οδηγούνταν προς ψήφιση στη Βουλή, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια και ανοιχτή συζήτηση σχετικά με αυτό το φλέγον ζήτημα των προβλέψεων του Ρυθμιστικού για την περιοχή. Διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς διαλύθηκε με τη βία και τις απειλές κατά της ζωής των συμμετεχόντων αλλά και τις απειλές περί εμπρησμού του άλσους, από ορδές οργανωμένων τραμπούκων, κατ’ εντολή συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που επιχειρούν να απλώσουν τα χέρια τους πάνω από την πόλη. Το αντίστοιχο συνέβη και σε επόμενη προσπάθεια να πραγματοποιηθεί συζήτηση των νεοεκλεγέντων δημάρχων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Ιωνίας.
 
Το δικαίωμα των πολιτών να έχουν λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές τους, να συζητούν, να αντιστέκονται στις καταστροφικές επιδιώξεις ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.
 
Το συνδικαλιστικό κίνημα μαζί με όλες τις κοινωνικές οργανώσεις και συλλογικότητες δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στις πιο μαύρες εποχές του παρακράτους, της τρομοκρατίας και της παραβίασης των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της απαγόρευσης της συλλογικής δράσης από οργανωμένες ομάδες τραμπούκων.
 
Δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν «επιχειρηματικές ζώνες» στις οποίες δεν υφίστανται πλέον ούτε τα συνταγματικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι».
 
Δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ν. Φιλαδέλφεια και το Άλσος και κάθε ελεύθερος χώρος της Αττικής βορά των επιχειρηματικών συμφερόντων.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:45