search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:07
MENU CLOSE

ΟΛΜΕ: Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων

03.07.2014 09:46
ΟΛΜΕ: Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων - Media

Την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου προαγωγής για τα μαθήματα της Α’ Λυκείου και την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ζήτησε η ΟΛΜΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου προαγωγής για τα μαθήματα της Α’ Λυκείου και την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ζήτησε η ΟΛΜΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
Όπως τόνισε, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ποσοστό αποτυχίας πάνω από 25%, το οποίο ανά σχολείο ή μάθημα μπορεί να προσεγγίζει και το 40%.
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, χαρακτήρισε «αντιεκπαιδευτικό» και «καταστροφικό» το νόμο 4186/13, για τον οποίο ζήτησε «άμεση κατάργηση».
 
«Αυστηροποιεί και δυσκολεύει την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο εξεταστικός μαραθώνιος υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία. Έχει επίπτωση και στην ποιότητα της Δημόσιας εκπαίδευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για αυτή την πολιτική. Η βασική κατεύθυνση είναι λιγότερα σχολεία, λιγότεροι μαθητές, λιγότεροι εκπαιδευτικοί. Το λέγαμε όλη τη χρονιά για την Τράπεζα Θεμάτων. Δεν έχει γίνει ούτε πιλοτική εφαρμογή γι’ αυτό το σύστημα. Το είχαμε θέσει και στην κυβέρνηση και στο Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 
Παρουσίασε επίσης δείγμα 787 σχολείων για τα ποσοστά αποτυχίας και τους μετεξεταστέους. Όπως τόνισε εξαπλασιάστηκε το ποσοστό των μετεξεταστέων και αυξήθηκε το ποσοστό των φροντιστηρίων και της παραπαιδείας.
 
«Βάζουν τη μαθητεία και την Τράπεζα Θεμάτων για να σπρώξουν τα παιδιά στην επαγγελματική κατάρτιση», σημείωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:02