search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:56
MENU CLOSE

Τον συνέλαβαν επειδή κοιμόταν στο μετρό! (Video)

03.07.2014 14:40
Τον συνέλαβαν επειδή κοιμόταν στο μετρό! (Video) - Media

Αντιδράσεις προκαλείς στο διαδίκτυο βίντεο που εμφανίζει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν Αφροαμερικανό επειδή… αποκοιμήθηκε μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Αντιδράσεις προκαλείς στο διαδίκτυο βίντεο που εμφανίζει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν Αφροαμερικανό επειδή… αποκοιμήθηκε μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης.
 
Το σκηνικό εκτυλίχθηκε στο Μανχάταν, σε ένα σχεδόν άδειο βαγόνι, και το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δεν δείχνει καθαρά τι πυροδότησε την επίθεση των αστυνομικών, αν και από τις αντιδράσεις του συλληφθέντος φαίνεται ότι το «πρόβλημα» ήταν πως κοιμόταν την ώρα της διαδρομής.
 
Ο άντρας φωνάζει διαρκώς ότι κοιμόταν στην επιστροφή από τη δουλειά του και ρωτάει συνεχώς τους αστυνομικούς για ποιο λόγο τον συλλαμβάνουν.
 
Όσο εκείνοι του λένε να ηρεμήσει, τόσο αυτός θυμώνει και ορισμένες στιγμές φαίνεται ότι, αν και με χειροπέδες, τους «φέρνει βόλτα».
 
Ο άντρας ζήτησε από τους επιβαίνοντες να τραβήξουν το βίντεο για να γίνει γνωστό το περιστατικό, πράγμα που τελικά πέτυχε.
 
Τελικά έρχονται αστυνομικές ενισχύσεις, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα αστυνομικός, που φαίνεται να τον χτυπάει στην πλάτη με κλομπ.
 
Η γυναίκα που βιντεοσκοπούσε το σκηνικό ζητά τους αριθμούς από τα σήματα των αστυνομικών και όταν κάποιος φαίνεται ότι ετοιμάζεται να της πάρει το κινητό με το οποίο καταγράφει τα γεγονότα, η γυναίκα φωνάζει «πάρε τα γ@μημένα χέρια σου από πάνω μου» και διαβάζει τους αριθμούς των σημάτων.
 
Ο συλληφθείς αφήνει να εννοηθεί ότι θα μηνύσει την αστυνομία της Νέας Υόρκη για άσκηση βίας και αναίτια σύλληψη.
 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα στη Νέα Υόρκη, ο ύπνος στα βαγόνια του μετρό απαγορεύεται μόνον όταν είναι επικίνδυνο ή ενοχλεί τους άλλους επιβάτες. Ωστόσο, απαγορεύεται να καταλαμβάνει κάποιος περισσότερες από μία θέσεις ή να ξαπλώνει κανονικά σ΄αυτές. Από το βίντεο πάντως δε φαίνεται αν ο συλληφθείς είχε παραβιάσει κάποια από αυτές τις διατάξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:55