search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:17
MENU CLOSE

Τις επόμενες ώρες η δικαστική απόφαση για την απεργία στη ΔΕΗ

04.07.2014 05:45
Τις επόμενες ώρες η δικαστική απόφαση για την απεργία στη ΔΕΗ - Media

Σήμερα συζητείται η προσφυγή της επιχείρησης κατά της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΕΝΟΠ. Σφοδρή πολιτική σύγκρουση με φόντο την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

 
Σήμερα συζητείται η προσφυγή της επιχείρησης κατά της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΕΝΟΠ. Σφοδρή πολιτική σύγκρουση με φόντο την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.
 
 Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει προκηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από χθες τα ξημερώματα, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ξεπούλημα της ΔΕΗ που συζητείται από την Τετάρτη στη Βουλή.
 

Η υπόθεση προκαλεί αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με την κυβέρνηση να απειλεί με επιστράτευση τους απεργούς και τον ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιεί επαφές για τη συγκέντρωση 120 βουλευτών ώστε να κατατεθεί πρόταση για δημοψήφισμα.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε χθες,τροποποιήσεις στο επίμαχο νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι «θα είναι διασφαλισμένα πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στη ‘’μικρή ΔΕΗ’’, ενώ θα συνεχιστεί η πολιτική ενίσχυσης με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και δεν θα θιγούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες». 
 
Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε μεγάλο συλλαλητήριο κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, με τη συμμετοχή των εργαζομένων της ΔΕΗ, συνδικάτων και εκπροσώπων κοινωνικών ομάδων.
 
Ωστόσο, κανονικά συνεχίζεται στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση των άρθρων του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.
 
Η συντριπτική πλειονότητα των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, αναλύοντας τις πολλαπλές κοινωνικές επιπτώσεις από ενδεχόμενη εκποίηση του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:16