search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:20
MENU CLOSE

Πόλος έλξης για τουρίστες τα Μετέωρα λόγω του… Game of Thrones!

04.07.2014 10:54
Πόλος έλξης για τουρίστες τα Μετέωρα λόγω του… Game of Thrones! - Media

Όπως είναι γνωστό, μία από τις ομορφότερες περιοχές στην Ελλάδα είναι τα Μετέωρα, που αποτελούν και Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO. 

Όπως είναι γνωστό, μία από τις ομορφότερες περιοχές στην Ελλάδα είναι τα Μετέωρα, που αποτελούν και Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO. Οι επιβλητικοί βράχοι «κόβουν» την ανάσα του επισκέπτη, καθώς ξεπερνούν τα 396 μέτρα και η εντύπωση που αφήνουν είναι ότι αιωρούνται στον αέρα, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά τους.
 
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που, όπως αναφέρει και η Huffington Post, τα Μετέωρα αποτέλεσαν έμπνευση ακόμα για τη δημοφιλή σειρά  «Game of Thrones».
 
Σύμφωνα με το Atlas Obscura, η περιοχή είναι ως επί το πλείστον ανεξερεύνητη από τουρίστες, αλλά αυτό είναι πιθανόν να αλλάξει, λόγω του ρόλου των Μετεώρων στο «Game of Thrones» ως «κοιλάδα του Eyrie». Η παρουσία της τοποθεσίας στη σειρά, μπορεί να τη μετατρέψει σε προορισμό για τους φανατικούς οπαδούς της σειράς, που επιθυμούν να βρεθούν και να θαυμάσουν από κοντά τις τοποθεσίες των γυρισμάτων.
 
Κι αν αυτοί οι λόγοι δεν είναι αρκετοί για κάποιον ώστε να επισκεφθεί τα Μετέωρα, υπάρχουν μερικοί ακόμα, όπως η ανάβαση και η εκπληκτική θέα. Οι επισκέπτες μπορούν να αναρριχηθούν στους βράχους και να επισκεφθούν τα 6 μοναστήρια που σώζονται, ενώ παλαιότερα υπήρχαν ακόμα και 24. Ακόμα και αν κάποιος δεν είναι θρησκευόμενος, αυτή η εμπειρία θα του μείνει αξέχαστη.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα Μετέωρα εμφανίζονται και στην ταινία του James Bond, «For Your Eyes Only».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:20