search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Ο Κουβέλης στέλνει «ραβασάκι» σε ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις της Κεντροαριστεράς

07.07.2014 18:37
Ο Κουβέλης στέλνει «ραβασάκι» σε ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις της Κεντροαριστεράς  - Media

Τις αποφάσεις της εξάωρης κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, για τη στάση του κόμματος στο θέμα του δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ", καθώς και τις πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά, παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το απόγευμα.

Τις αποφάσεις της εξάωρης κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, για τη στάση του κόμματος στο θέμα του δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ", καθώς και τις πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά, παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το απόγευμα.

Για τη "μικρή ΔΕΗ", αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, η ΔΗΜΑΡ να καταθέσει δική της πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ανέφερε ο κ. Κουβέλης, ενώ τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν προσμετρά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προτάσεις των κομμάτων θα είναι διαφορετικές ως προς το ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί και στην εισαγωγική έκθεση, και θα αναζητηθεί απ΄ αυτές ο ελάχιστος κοινός τόπος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο να μην υπογράψουν την πρόταση του κόμματος οι βουλευτές που διαφώνησαν στο να στηρίξουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για δημοψήφισμα (μεταξύ των οποίων οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός), ανέφερε ότι σέβεται τις διαφορετικές απόψεις, αλλά πρωτίστως σέβεται τη συλλογικότητα του κόμματος. «Η στάση τους θα κριθεί από τους πολίτες κι απ΄ όλους μας», σημείωσε και διευκρίνισε ότι το θέμα της "μικρής ΔΕΗ" έχει την αυτοτέλειά του και δεν σχετίζεται με οποιεσδήποτε πλειοψηφίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή οτιδήποτε άλλο. Τάχθηκε δε υπέρ της σύγκλισης της Ολομέλειας της Βουλής όταν κατατεθούν οι προτάσεις, γιατί «αυτό επιβάλλει η κοινοβουλευτική τάξη».

Επιστολές σε Κεντροαριστερά και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε, επίσης, ότι η ΔΗΜΑΡ θα αποστείλει μέχρι αύριο το μεσημέρι δυο επιστολές.

Η μία θα απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ανεξάρτητους βουλευτές και τους Οικολόγους, για άμεση έναρξη διαλόγου για την συγκρότηση κεντροαριστερού πόλου, και θα συνοδεύεται από έντεκα σημεία για προγραμματική συμφωνία.

Ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι δεν αναζητεί με την πρωτοβουλία αυτή προσχώρηση του ενός κόμματος στο άλλο, ενώ σε ερώτηση για το εάν θα αναλάβει πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων, είπε ότι προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή έχει να σταλούν οι επιστολές, και όλα τ΄ άλλα έχουν σχέση με την πορεία του διαλόγου.

Όπως διευκρίνιζαν στελέχη της πλειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ αυτή η προγραμματική συμφωνία, εφόσον προκύψει, δεν απευθύνεται στη ΝΔ, αλλά έχει ως στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης Κεντροαριστεράς-Αριστεράς.

Η δεύτερη επιστολή θα απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ για να συζητηθεί η δυνατότητα διατύπωσης προοδευτικής, κυβερνητικής πρότασης, με συγκεκριμένα προγραμματικά στοιχεία, και με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοαποκλείεται από τις διεργασίες για την Κεντροαριστερά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:48