search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:04
MENU CLOSE

Αποζημίωση – μαμούθ ζητάει ο Μπάμπης Βωβός από το Δημόσιο

09.07.2014 09:19
Αποζημίωση – μαμούθ ζητάει ο Μπάμπης Βωβός από το Δημόσιο - Media

Το μυθικό ποσό των 475 εκατ. ευρώ ζητάει ως αποζημίωση για την μη ολοκλήρωση των έργων του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική».

 
Το μυθικό ποσό των 475 εκατ. ευρώ ζητάει ως αποζημίωση για την μη ολοκλήρωση των έργων του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική».
 
Με αγωγή που κατέθεσε στις 2 Ιουλίου στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, η διοίκηση της επιχείρησης εκμετάλλευσης ακινήτων διεκδικεί το εν λόγω ποσό, ισχυριζόμενη πως «ζημιώθηκε πολλαπλώς από την εμπιστοσύνη που επέδειξε στις διατάξεις του προαναφερόμενου αντισυνταγματικού νόμου (σ.σ. με βάση το οποίο προωθήθηκε η διπλή ανάπλαση Λεωφ. Αλεξάνδρας / Βοτανικού που ουδέποτε υλοποιήθηκε), ως έκφανση της επισημότερης κρατικής λειτουργίας, τόσο σε υλικό επίπεδο εκ του ατελέσφορου της επενδύσεώς της, όσο και σε ηθικό (ηθική βλάβη) εκ της απαξίωσης του ονόματος και της φήμης της στις εμπορικές συναλλαγές, μάλιστα δε άνευ δικής της υπαιτιότητας».
 
Αναλυτικά μέσω της Αγωγής η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός» ζητάει:
 
– Την καταδίκη του Ελληνικού Δημοσίου σε αποκατάσταση της υλικής ζημίας που υπέστη και ακολούθως σε καταβολή ποσού ύψους 102,678 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των άμεσων δαπανών που διενεργήθηκαν για την εκτέλεση του έργου στο Βοτανικό, επίσης ποσού 2,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της ζημίας της εταιρίας από την αξιοποίηση υλικών και ανθρώπινου δυναμικού από εταιρίες του ομίλου της εταιρίας και τέλος ποσού ύψους 69,123 εκατ. ευρώ για τους τόκους και τις χρεώσεις των δανείων που έλαβε η εταιρία, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στις νομοθετικές διατάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Το συνολικό ποσό αντιστοιχεί σε 174 εκατ. ευρώ .
 
-Την καταδίκη του ελληνικού Δημοσίου σε καταβολή ποσού ύψους 270 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της αποθετικής ζημίας της εταιρείας (διαφυγόντα κέρδη), με το νόμιμο τόκο από την άσκησητης αγωγής και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, καθώς επίσης και σε καταβολή ποσού ύψους 30 εκατ. ευρώ ως εύλογη αποζημίωση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη η εταιρία από τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις του ελληνικού Δημοσίου.
 
-Την καταδίκη του Ελληνικού Δημοσίου στην πλήρη δικαστική δαπάνη και την αμοιβή των πληρεξουσίων δικηγόρων της.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός είχε συλληφθεί τον Γενάρη του 2014 για χρέη 7.056.521,95€ προς το Δημόσιο.

Ο επιχειρηματίας είχε βρεθεί στο αυτόφωρο και το Φεβρουάριο του 2013, μετά τη σύλληψή του λόγω μη έγκαιρης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ύψους 168.000 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:04