search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:10
MENU CLOSE

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να…σωθούν οι μαθητές της Ά Λυκείου

10.07.2014 13:34
Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να…σωθούν οι μαθητές της Ά Λυκείου - Media

Για την αποφυγή της μαζικής…σφαγής στην προαγωγή των μαθητών της Α’ Λυκείου στην επόμενη τάξη κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Για την αποφυγή της μαζικής…σφαγής στην προαγωγή των μαθητών της Α’ Λυκείου στην επόμενη τάξη κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Συγκεκριμένα, καλούν τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο να  επαναφέρει το προηγούμενο πλαίσιο προαγωγής μαθητών, το οποίο και ίσχυε πριν από την εφαρμογή του νέου νόμου για το Λύκειο (4186/2013). Επίσης, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότειναν η εξέταση των μαθητών που θα παραπεμφθούν για επαναληπτικές να γίνει μόνο από τους διδάσκοντες, χωρίς να εφαρμοσθεί η Τράπεζα θεμάτων. 
 
«Είμαστε αντίθετοι στο συγκεκριμένο νόμο και στα όσα προβλέπονται από την Τράπεζα Θεμάτων Εξετάσεων Διαβαθμισμένης Λειτουργίας. Θεωρούμε το νόμο αντιεκπαιδευτικό. Είδαμε την αναστάτωση τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους. Η αποτυχία είναι πολύ κοντά και έχει φοβίσει τους μαθητές. Γι αυτό και καταθέσαμε τη συγκεκριμένη τροπολογία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμαντίδης.
 
«Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις στον υπουργό προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική αποτυχία των μαθητών. Τα παιδιά πρέπει να ενθαρρυνθούν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη χρονιά τους. Είναι πασιφανές πως η τράπεζα θεμάτων εφαρμόστηκε πρόχειρα γι αυτό και απέτυχε το συγκεκριμένο σύστημα», πρόσθεσε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:09