search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:45
MENU CLOSE

Την απέλαση του επικεφαλής της CIA στην Γερμανία ανακοίνωσε η κυβέρνηση

10.07.2014 15:37
Την απέλαση του επικεφαλής της CIA στην Γερμανία ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Media

Στην απέλαση του επικεφαλής της CIA στη Γερμανία προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας, στον απόηχο της σύλληψης του διπλού πράκτορα και τις έρευνες που συνεχίζονται για τη δράση Αμερικανών κατασκόπων στη Γερμανία.

Στην απέλαση του επικεφαλής της CIA στη Γερμανία προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας, στον απόηχο της σύλληψης του διπλού πράκτορα και τις έρευνες που συνεχίζονται για τη δράση Αμερικανών κατασκόπων στη Γερμανία.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, «το αίτημα έγινε παράλληλα με την τρέχουσα έρευνα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα και των ερωτημάτων που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες για τις δραστηριότητες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στη Γερμανία.
 
Από τη πλευρά του, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, αναφέροντας μόνο ότι η συνεργασία με τη Γερμανία στο τομέα των πληροφοριών είναι σημαντική και πρέπει να συνεχιστεί.
 
«Έχουμε δει αυτές τις αναφορές και δεν κάνουμε σχόλια για ζητήματα υποτιθέμενης κατασκοπείας. Ωστόσο, η σχέση μας με τη Γερμανία στους τομείς της ασφάλειας και της ανταλλαγής πληροφοριών είναι πολύ σημαντική, και κρατάει τους πολίτες και των δύο χωρών ασφαλείς», ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Κέιτεν Χέιντεν.
 
Σόιμπλε: «Αξιοθρήνητη βλακεία» των Αμερικανών
 
Αιχμηρός και ειρωνικός εμφανιστηκε ο υπ. Οικονομικών της χώρας απέναντι στις αποκαλύψεις για κατασκοπεία των Αμερικανών που φαίνεται να μην έχουν τελειωμό.
 
«Το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στρατολογούν σε μάς ανθρώπους τρίτης κατηγορίας, είναι τόσο βλακώδες. Απέναντι σε τόση βλακεία, δεν μπορεί παρά να βάλει κανείς τα κλάματα» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:43