search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:23
MENU CLOSE

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

10.07.2014 15:45
oldphotospastitsada1405007117.jpg

Το πιο λατρεμένο καλοκαιρινό φαγητό μας έρχεται από την Κέρκυρα και εμείς σας δίνουμε την αυθεντική του συνταγή!

Το πιο λατρεμένο καλοκαιρινό φαγητό μας έρχεται από την Κέρκυρα και εμείς σας δίνουμε την αυθεντική του συνταγή!

Μερίδες: 4
Μαγείρεμα: 1 ώρα
 
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι φέτα από μπούτι ή πλάτη 
1 κιλό μακαρόνια νούμερο 1
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο  
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο   
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
1 κ.σ.  τοματοπελτέ
γαρίφαλο
μοσχοκάρυδο
1 φύλλο δάφνη
Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες. 

Σε ρηχή κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει καλά το ελαιόλαδο, βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Βάζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί βάζουμε τα μυρωδικά, την ντομάτα και 2-3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.

Παράλληλα, όσο ετοιμάζεται το κρέας, βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που απομένει τα μακαρόνια.

Σερβίρουμε με μπόλικο κίτρινο τυρί.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:23