search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:18
MENU CLOSE

Ελληνική «βόμβα» στα Παγκόσμια Ρεκόρ Κολύμβησης

10.07.2014 15:57
Ελληνική «βόμβα» στα Παγκόσμια Ρεκόρ Κολύμβησης - Media

Μέσα σε 24 ώρες, ο Απόστολος Χρήστου κατέρριψε για δεύτερη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα Ύπτιο Εφήβων, κατακτώντας την πρωτιά και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Μέσα σε 24 ώρες, ο Απόστολος Χρήστου κατέρριψε για δεύτερη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα Ύπτιο Εφήβων, κατακτώντας την πρωτιά και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.
 
Το χρονόμετρo έδειξε 54,03 δευτερόλεπτα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στην Ολλανδία την Παρασκευή. Το προηγούμενο ρεκόρ που κατέγραψε ο 18χρονος ήταν στον χθεσινό ημιτελικό 54,41.

Χρήστου: «Στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016»
 
«Ο πρώτος μου στόχος για φέτος έγινε πραγματικότητα. Το χρυσό ήταν ο πρωταρχικός μεγάλος στόχος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διότι τα 100 μέτρα ύπτιο είναι το βασικό μου αγώνισμα, αν κρίνει κανείς και τη περσινή μου επίδοση, που σημείωσα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και αφιερώνω αυτό το μετάλλιο και τα δύο παγκόσμια ρεκόρ στους γονείς μου, στον σύλλογο μου τον Ολυμπιακό και στον προπονητή μου Νίκο Γέμελο».
 
Προτεραιότητα για τον χρυσό πρωταθλητή ήταν το μετάλλιο διότι γνώριζε πως αν έρθει το πιο πιθανό ήταν να συνδυαστεί με παγκόσμιο ρεκόρ. «Συνεχίζω δυνατά γιατί μένουν κι άλλες υποχρεώσεις σε αυτή τη διοργάνωση. Θέτω ως στόχο τους τελικούς και γιατί όχι το βάθρο στα υπόλοιπα αγωνίσματα που θα λάβω μέρος».
 
Ο Απόστολος Χρήστου διάλεξε την Ολυμπιάδα Νέων παρά να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου. «Αυτοί οι αγώνες γίνονται κάθε 4 χρόνια και δεν θα είχα ξανά την ευκαιρία να πάρω μέρος σ’ αυτούς τους αγώνες. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών μπορεί να ξαναβρεθεί στον δρόμο μου στο άμεσο μέλλον. Δε θέλω να σπαταλήσω αυτή την ευκαιρία».
 
Τέλος όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και τη συμμετοχή του, υποστήριξε: «Είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιδίωξη μου. Το όνειρό μου είναι να βρεθώ στη Βραζιλία σε δύο χρόνια και να μπορέσω να διακριθώ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10