search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:51
MENU CLOSE

Χέρι-χέρι με τους χρυσαυγίτες ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Σαμαράς

10.07.2014 18:47
Χέρι-χέρι με τους χρυσαυγίτες ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Σαμαράς - Media

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist καταλογίζοντάς του ότι «πηγαίνει χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist καταλογίζοντάς του ότι «πηγαίνει χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες». 
 
Επαναφέροντας μια λάιτ εκδοχή της θεωρίας των «δύο άκρων», ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν… Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα «προοδευτικούς δημοκράτες», χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες».

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο κ. Σαμαράς ανέφερε:
 
«Υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος- μέλος της Ευρώπης. Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που της ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο, και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει… Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές. Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03