search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:13
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου για τρόικα και ΔΕΗ

11.07.2014 12:52
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου για τρόικα και ΔΕΗ - Media

Περίπου 3,5 ώρες διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Περίπου 3,5 ώρες διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Πέρα από τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά την απόρριψη του αιτήματος για σύγκληση της Ολομέλειας για τη συζήτηση σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την «μικρή ΔΕΗ», στο τραπέζι τέθηκε το «βέτο» της Τρόικας για φοροελαφρύνσεις αλλά και η διατήρηση της έκτακτης εισφοράς.
 
Εξερχόμενος του Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «συζητήσαμε όλο το πλαίσιο της οικονομίας, το γενικό πλαίσιο» ενώ ερωτηθείς για τα φορολογικά μετά τις χθεσινές οδηγίες των ελεγκτών της Τρόικας απάντησε: «εμείς έχουμε συνολικό σχέδιο, συγκεκριμένο και με βάση αυτό θα προχωρήσουμε»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ρωτήθηκε και για το αν υπάρχει τώρα κάποιο θέμα για την Τρόικα και απάντησε πως «όχι, δεν ανησυχώ».
 
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι εξέφρασε την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων. «Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».
 
Στο μεταξύ, οι επαφές της τρόικας,  με υπουργούς που έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη, συνεχίζονται.
 
 Νωρίς το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η ενίσχυση του ιδιωτικού και εταιρικού πλαισίου αφερεγγυότητας (νοικοκυριά και επιχειρήσεις).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10