search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57
MENU CLOSE

Δυο νεκροί μετανάστες ανοιχτά της Σάμου

11.07.2014 13:29
Δυο νεκροί μετανάστες ανοιχτά της Σάμου - Media

Δύο νεκροί και 15 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός πιθανολογούμενου ναυαγίου που πιθανότατα σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου.

Δύο νεκροί και 15 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός πιθανολογούμενου ναυαγίου που πιθανότατα σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου.
 
Συγκεκριμένα στις 12:30 το μεσημέρι ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού για ανθρώπους στη θάλασσα 11 ν.μ. βορειοδυτικά της Σάμου.
 
Στο σημείο έσπευσαν 3 σκάφη του Λιμενικού, 1 ελικόπτερο super puma και 4-5 παραπλέοντα εμπορικά σκάφη. Στο σημείο έφτασε και μια τουρκική ακταιωρός αφού προηγουμένως είχε λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης.
 
Περισυνελέγησαν 12 άνδρες και μία γυναίκα από τα ελληνικά σκάφη και 2 άνδρες από το τουρκικό ενώ ανασύρθηκαν και οι σοροί ενός άνδρα και μίας γυναίκας.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων υπάρχουν 25 αγνοούμενοι.
 
Στις έρευνες που συνεχίζονται συμμετέχουν 3 πλωτά του Λιμενικού, 1 του πολεμικού ναυτικού, 5 παραπλέοντα εμπορικά σκάφη και το ελικόπτερο super puma.
 
Ακόμη δεν έχει βρεθεί ναυάγιο αλλά ούτε και συντρίμμια που να υποδεικνύουν τη θέση του.
 
Έξι από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Καρλόβασι της Σάμου και οι σοροί των άτυχων μεταναστών μεταφέρθηκαν στη Χίο με τους υπόλοιπους 7 διασωθέντες.

Ένας εκ των διασωθέντων μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για παροχή ιατρικής περίθαλψης, ενώ ένας ανήλικος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, από όπου αναμένεται η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57